ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
44925-12-12
17/09/2014
|
בפני השופט:
צבי פרנקל
|
- נגד - |
התובעת:
ב.מ. עו"ד שמיע
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד נווה
|
החלטה |
א.המומחה מטעם ביה"ד הגיש את חוות דעתו ביום 7.7.14. התובעת ביקשה לשלוח למומחה שאלות הבהרה, ב"כ הנתבע מתנגדת לבקשה.
לאחר שבחנתי את הבקשה והתגובה אני מורה למומחה להשיב לשאלות הבאות:
1.כפי שנרשם בחוות הדעת (עמ' 2,פס' 4), במאי 2002 הופיעו לראשונה אצל התובעת תסמינים של בסיסם אובחנה אצל התובעת מחלת אסתמה (להלן: "מועד הופעת המחלה"); במועד הופעת המחלה, גילה של התובעת, ילידת 1960, היה 42. האם נכון שבהופעת אסתמה לראשונה אצל אדם מבוגר, יש בכך להחשיד אסתמה תעסוקתית? אם לא, על מה יש בכך להעיד?
2.על אף שהתובעת אובחנה כחולת אסתמה כבר בשנת 2002, התובעת המשיכה לעבוד במשרה מלאה, ואף יותר מכך (כמפורט בעובדות המוסכמות), במשך 7 שנים נוספות ועד לשנת 2009. האם נכון כי ככל שמשך החשיפה לגורם האלרגי מתמשך יותר, הנזק עלול להיות גדול יותר וכך גם קטנים סיכויי ההחלמה?
3. א.היכן ניתן לראות בחוות דעתך התייחסות לכך שהמעסיקה ביצעה בדיקות ניטור סביבתי, רק לאחר סיום העסקתה של התובעת וגילוי המחלה, כאשר בדו"חות אלו נמצאה חשיפה משמעותית לחלקיקים, בעיקר בסמוך לעמדת הזנת תבלינים, מקום בו התובעת עבדה כ-4 שעות מדי יום.
ב.האם נכון שיש בנתון זה כדי להעיד על הימשכות חשיפת התובעת לגורם התעסוקתי המחולל וכדי להשפיע על סיכויי החלמתה לאחר סיום העסקתה ועל קביעת שיעור נכותה?
4.ציינת בחוות הדעת (עמ' 1), כי עמדו לרשותך מסמכים רפואיים, ביניהם דו"ח בדיקה אלרגולרית מבי"ח איכילוב, מאוקטובר 2011 (עמ' 2 פס' 5), המצוין כ- נ' 8 (להלן: "הדו"ח") – מצ"ב נספח 1.
א.האם נכון לומר שהדו"ח עמד לרשותך, ללא המבחנים האלרגולוגיים בעצמם? אם לא נכון, האם המבחנים האלרגולוגיים תאמו את פענוח הדו"ח ואם לא במה נבדלו?
ב.לפי הדו"ח בוצעה בדיקה לארואלרגניים סביבתיים ולתבלינים: קינמון, צילי, חרדל, פלפל, שומשום ווניל, ולא נמצאו אלרגיות.
לעומת זאת, מתוך העובדות המוסכמות שנמסרו לך והרשומות בחוות דעתך, התובעת נחשפה גם למלח ים, לחומרי טעם וריח על בסיס בצל, שום, פפריקה, תירס, סויה וכיוצ"ב.
האם נכון שמאחר שלא בוצעו לתובעת בדיקות בחשיפה למרכיבים המנויים לעיל, עובר לחוות דעתך, לא ניתן לקבוע בהכרח שמבחני הלארגולוגיים שליליים?
5.בחוות דעתך הינך מציין 7 קריטריונים מקובלים לקביעת אסתמה כמחלת מקצוע, כאשר חלקם אובייקטיבים וחלקם סובייקטיבים.
קיבלת 3 מתוך 7 מהקריטריונים (א',ב',ד') כקריטריונים אובייקטיביים, לפיהם: