ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
43722-02-15
02/06/2015
|
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר
|
- נגד - |
מערערת:
חלימה שרקיה עו"ד האני גרה
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד איהאב סעדי
|
פסק דין |
1.זהו ערעור על החלטת הוועדה לעררים (ניידות), מיום 28/12/14 ("הוועדה"). בהחלטתה קבעה הוועדה כי ליקוייה של המערערת אינם נכללים ברשימת הליקוים שבתוספת א' להסכם הניידות ("ההחלטה").
2.הוועדה התכנסה ביום 28/12/14, לדון בערר המערערת, והקשיבה לתלונותיה ולטיעוני בא כוחה, כעולה מסעיף 4 לפרוטוקול הוועדה. הוועדה ערכה למערערת בדיקה אורטופדית ונוירולוגית, שממצאיהן פורטו בפרוטוקול. לאחר שעיינה במסמכים הרפואיים שעמדו לפניה, התייחסה הוועדה לצילומים מיום 25/1/14 ולצילום ברכיים בעמידה, וקבעה כי מדובר ב"שינויים ארטרוטיים ניכרים מימין ובינוניים משמאל". בסיכום הבדיקה הנוירולוגית ציינה הוועדה כדלקמן:
"כף רגל ימין קרה. כף רגל שמאל חמה. החזרים גידיים הופקו בברכיים סבירים ושווים: לא הופקו בקרסוליים. היקף, טונוס וכוח הגס סביר ושווה בקבוצות שרירי השוקיים והירכיים. החזרים פלנטריים בפלקסיה דו"צ. הקרטוזיס בכפות הרגליים סימטרי. ירידה בתחושה בצורת גרביים גבוהות. אין סימנים פירמידליים או של קומפרסיה בחוט השדרה".
הוועדה סיכמה את החלטתה כך:
"מבחינה אורטופדית, הוועדה מודעת לכאב בברכיים (יותר מימין) ולכאב במפרק ירך שמאל. אולם על פי טווחי התנועה שנמדדו לא ניתן ליישם את הסכם הניידות. מבחינה נוירולוגית, נזק שורשי מותני ללא שיתוקים אפילו חלקיים. הוועדה מודעת לסבלה של החולה עקב הכאבים בעמוד שדרה אך הממצאים אינם ניתנים ליישום על פי תקנון הסעיפים של הסכם הניידות".
לאור האמור, נדחה הערר והוועדה קבעה, כאמור, שהמערערת אינה זכאית לגמלת ניידות.
טענות הצדדים
3.טענת הערעור העיקרית היא שהוועדה לא ערכה למערערת בדיקה קלינית מקיפה ומקצועית, ולא עיינה כראוי במסמכים הרפואיים המתעדים את מגבלותיה וליקוייה של המערערת. לפי הטענה, המערערת מתהלכת בעזרת קביים וסובלת מהגבלה קשה בתנועות פלג גוף תחתון.
4.לטענת המשיב, לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה, ואין מקום להתערבות בית הדין בקביעותיה הרפואיות. נטען כי הוועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית מקיפה והערעור אינו מצביע על טעות משפטית.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת