מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> נ' נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נ' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 01/08/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
42566-02-16
02/03/2017
בפני השופט:
ד"ר טל גולן

- נגד -
התובע:
נ.נ.
עו"ד ג'ואד ג'ראיסי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי עינב-גולן
פסקדין

 

 

1.מבוא וסקירת ההליכים בתיק עניינה של התביעה שלפנינו הינו בהכרה בליקוי ממנו סובל התובע לטענתו במרפק ימין על דרך תורת המיקרוטראומה, וזאת לאור הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995. תביעת התובע לנתבע להכיר בליקוי במרפק ככזה הנובע מתנאי עבודתו נדחתה על ידי הנתבע ביום 2.3.2015, וזאת מהנימוק שלא הוכחה התשתית העובדתית הנדרשת לעניין תורת המיקרוטראומה, וכן מהנימוק שהליקוי ממנו סובל התובע נובע ממצב תחלואי טבעי שאינו קשור לתנאי עבודתו, וכי אין המדובר במחלת מקצוע. מכאן התביעה שבפנינו.

 

2.ביום 27.2.2017 התקיימה ישיבת הוכחות בהליך, במהלכה העיד בפנינו התובע. בתום הישיבה סיכמו הצדדים בעל-פה. נבהיר, כי גדר המחלוקת בין הצדדים נוגע לשאלה האם יש באופי העבודה שמתואר על ידי התובע, כדי לענות על התנאים הנדרשים ובהתאם לתורת המיקרוטראומה על מנת להצדיק את מינויו של מומחה רפואי מטעם בית הדין, אשר ידון בשאלת הקשר הסיבתי הרפואי בין הליקוי שממנו סובל התובע לבין תנאי עבודתו. עוד יודגש, כי בכתב התביעה התובע התייחס לאירוע שאירע לו בעבודתו ביום 20.10.2014, אולם בדיון המוקדם שנערך בפני אב"ד ביום 12.9.2016, הבהיר בא-כוח התובע כי התביעה הוגשה בגין עילת המיקרוטראומה, ולא בגין טענה לקיומו של אירוע תאונתי.

 

3.התשתית הנורמטיבית תנאי להכרה בפגיעה בעבודה במסגרת תורת המיקרוטראומה הינו "קיומן של פגיעות זעירות שכל אחת מהן הסבה נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה הביאה בסיכומם הכולל לנזק הממשי הפוגע בכושר עבודתו של הנפגע... התנועות אינן חייבות להיות זהות אלא "זהות במהותן" כהגדרת הפסיקה, דהיינו דומות האחת לרעותה ובלבד שיפעלו על מקום מוגדר. תדירותן אינה חייבת להיות קבועה וסדירה, אלא על התנועות לחזור ולהישנות בתכיפות הנמשכת על פני פרק זמן מספיק לגרימת הנזק המצטבר הפוגע בכושר עבודת הנפגע" (עב"ל (ארצי) 7807-10-12 ג'בור – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 14.1.2014).

 

4.בעניין חג'יאג (עב"ל (ארצי) 18324-05-14 חג'יאג – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 2.3.2016) שב וחזר בית הדין הארצי לעבודה על עיקר ההלכות אשר התוו את הדרישות להכרה בפגיעה בעבודה על פי תורת המיקרוטראומה, וכך נפסק על ידו:

 

"תורת המיקרוטראומה באה למלא חלל ריק שהותיר המחוקק, כאשר לא כלל ברשימת "מחלות המקצוע", מחלות שונות שהתפתחו לאורך זמן עקב תנאי העבודה, ובכך הותיר את רשימת המחלות "סגורה"...

על פי הפסיקה כמובא לעיל, על הטוען לקיומה של עילת המיקרוטראומה להוכיח קיומם של שלושה יסודות:

תשתית עובדתית של ביצוע תנועות חוזרות ונישנות;

קיומו של קשר סיבתי בין התנועות לבין הליקוי הגופני מושא התביעה;

קביעה לפיה כל אחת מאותן תנועות גרמה לפגיעה זעירה המצטברת יחדיו לכדי ליקוי גופני.

הוכחת קיומו של היסוד הראשון – תשתית עובדתית של ביצוע תנועות חוזרות ונישנות, היא תנאי להעברת עניינו של המבוטח למומחה (יועץ רפואי) לבחינת הקשר הסיבתי ומנגנון הפגיעה (ר' סעיף 16 לפסק הדין בעניין אסתר נוח, וכן עניין חקניזרי).

עוד נקבע כי אותן תנועות חוזרות ונישנות אינן חייבות להיות זהות כי אם "זהות במהותן" באופן כזה שהינן "דומות האחת לרעותה ובלבד שיפעלו על מקום מוגדר."

 

5.באשר לפעולה מסוימת ממגוון פעולות, אשר יש בה כדי לגרום למחלתו של מבוטח בעבודתו, הרי שנפסק לא אחת כי ניתן לעיתים לבודד פעולה מסוימת ולהתייחס אליה כראיה להנחת תשתית עובדתית, וזאת בלבד שהוכח הקשר הסיבתי בין אותה פעולה למחלה. ביחס לכך חזר בית הדין הארצי לעבודה, וציין בעניין ישראל (עב"ל (ארצי) 9262-07-14‏ ‏ישראל – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 3.12.2015), כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ