עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
41884-06-13
09/12/2014
|
בפני השופט:
שמואל טננבוים
|
- נגד - |
תובע:
א. ר. ב עו"ד אורן בלושטיין
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד משה אהרון
|
פסק דין |
1.זוהי תביעה להכרה בפגימות מהן סובל התובע בברכיו כ"פגיעה בעבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה- 1995 (להלן – החוק), על דרך המיקרוטראומה ו/או כמחלת מקצוע.
2.הנתבע דחה את תביעת התובע להכרה בפגימות שבברכיו של התובע כפגיעה בעבודה. לטענת הנתבע לא הוכחו קיומם של אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתו. כן נקבע כי לא ניתן לקבוע כי קיים קשר סיבתי בין עבודת התובע לבין הפגיעה בברכיו, וזו נובעת ממצב תחלואתי טבעי.
מכאן התביעה שבפניי.
העובדות
3.העובדות העולות מתצהירו של התובע הן כדלקמן:
א.התובע יליד 1984 עבד כמכונאי רכב וכפועל אינסטלציה.
ב.את עבודתו ביצע כשהוא רוכן על ברכיו, תוך הרמת משקלים כבדים
כגון כלי עבודה. כמו כן היה עולה ויורד מסולמות תוך הרמת משקלים כבדים.
ג.בעבודתו כמכונאי משך שלוש שנים נדרש לעבוד על הברכיים באופן ממושך, זאת במטרה לפרק חלקים מהמכוניות, לצורך טיפולים שוטפים. ביום עבודה ממוצע נדרש לעבוד על הרצפה כשהוא כפוף על הברכיים כחצי יום עבודה.
ד.בהמשך עבר לעבוד כאינסטלטור. בעבודה זו נדרש לעבודה מאסיבית על הברכיים לצורך הנחת צנרת, חציבה ברצפה באמצעות קונגו, הלחמת צינורות מיזוג אוויר בתעלות. כמו כן נדרש לשאת ציוד מכני כבד ממקום למקום ולעלייה מרובה בסולמות כשהוא נושא את הציוד.
ה.מזה מספר שנים שהתובע חש כאבים בברכיים והגבלת תנועה ובשנה האחרונה חלה החמרה במצבו.
טענות הצדדים
4.התובע טוען כי תנאי עבודתו כפי שתוארו על ידו בתצהירו ממלאים אחר ההגדרה של מחלת מקצוע ברכיים ולפיכך יש להכיר בפגיעה ממנה הוא סובל כ"מחלת מקצוע". לחילופין טוען התובע כי תנאי עבודתו ממלאים אחר התנאים המוכרים בפסיקה להכרה בפגיעה בעבודה מסוג "מיקרוטראומה", והוא מבקש מבית הדין למנות מומחה רפואי אשר יפסוק בשאלת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לפגיעה בכפות ידיו ובמרפקו.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת