מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק דין 41872-06-14 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק דין 41872-06-14

תאריך פרסום : 04/12/2014 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
41872-06-14
23/11/2014
בפני השופטת:
דיתה פרוז'ינין

- נגד -
התובע:
ג. ט
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יפה רוטשילד
פסק דין
 

 

1.התובע עבד עד חודש 3/2012. במועד זה חלה והחל לקבל קצבת נכות זמנית לתקופה של כשנתיים (ע' 1 ש' 25-27). ביום 27.4.14 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי אבטלה (מכתב דחיה מיום 15.5.14). תביעתו נדחתה בהתאם לסעיף 161(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 הקובע כי:

"(א) לעניין סימן זה, תקופת האכשרה לגבי תקופת אבטלה פלונית היא 12 חודשים קלנדריים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה, בעד אחד או יותר מהימים בחודש, בתוך 18 החודשים בתכוף לתאריך הקובע".

 

על פי הוראות סעיף זה, היה על התובע לצבור 12 חודשי עבודה, היינו 12 חודשים שבהם שולמו עבורו דמי ביטוח, מתוך 18 החודשים שקדמו להגשת התביעה. כאמור התובע הגיש את תביעתו לדמי אבטלה רק ב-27.4.14, היינו למעלה משנתיים לאחר שסיים את עבודתו, משכך, התובע לא השלים תקופת אכשרה כנדרש, שכן אין מחלוקת שבמשך 18 החודשים שקדמו להגשת התביעה התובע לא עבד כלל.

 

2.טוען התובע כי חלה במחלה קשה ומשכך נבצר ממנו להגיש את תביעתו קודם לכן. עם כל הצער שבדבר, לא נותר אלא לדחות אף טענה זו. סעיף 162(2) לחוק הביטוח הלאומי קובע כי:

"לא הושלמה תקופת האכשרה מחמת אחת או יותר מהעילות המנויות בפסקאות שלהלן (בסעיף זה - החודשים החסרים), ימנו את 18 החודשים כאמור בסעיף 161, בלי למנות בהם את החודשים החסרים שאינם עולים על המספר הנקוב לצד כל עילה, ולעניין זה יראו היעדרות בחלק מחודש קלנדרי בשל אחת מהעילות כאמור, כהיעדרות בכל החודש, אלא אם כן אותו חודש נכלל בתקופת האכשרה לפי חוק זה:

...

(2) מחלה או תאונה - שישה חודשים;"

 

בהתאם לסעיף הנ"ל, תקופת מחלה בת חצי שנה מובאת בחשבון לצורך חישוב תקופת האכשרה. כאמור לעיל, עד להגשת התביעה ביום 27.4.14 לא עבד התובע במשך כשנתיים. מכאן שגם אם תובא בחשבון תקופת המחלה, עדיין לא עמד התובע בתנאי הסף ולא עבד אפילו חודש אחד.

 

נוכח האמור, לא נותר לנו אלא לדחות את התביעה.

 

אין צו להוצאות.

 

ערעור על פסק-דין זה, ניתן להגיש תוך 30 יום מיום שיומצא לצדדים, לבית-הדין הארצי לעבודה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ