ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
41531-06-14
08/03/2015
|
בפני השופטת:
אירית הרמל
|
- נגד - |
מערער:
אורי הרוש עו"ד עצמון
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מושונוב
|
פסק דין |
1. בפניי ערעור על פי סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 על החלטת ועדה רפואית לעררים אשר התכנסה לדון בעניינו של המערער ביום 1.4.14.
המשיב במסגרת הדיון שהתקיים ביום 25.2.15 הסכים להשיב את עניינו של המערער לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) על מנת שתקיים את הוראות פסק הדין מיום 27.2.14, ותנמק על מה היא מתבססת בהחלטתה בנוגע לאפשרות לשיפור עתידי במצב הצלקת של המערער.
יודגש כי עניינו של המערער מוחזר לוועדה רק על מנת שתדון בנושא ההנמקה לקביעתה בעניין הפעלת תקנה 37 לגבי צלקת.
עוד הוסכם כי המערער ובא כוחו יוזמנו לטעון בפני הוועדה.
הצדדים נותרו חלוקים בנוגע לשאלה האם יש מקום להורות על החלפת הרכב הוועדה.
2. טענות הצדדים:
לטענת המערער, לא בכדי הסכים המשיב להחזרת התיק בפני הוועדה אלא שיש מקום אף לשינוי הרכב הועדה וכן עותר המערער לפסיקת הוצאות לדוגמא.
לטענת המשיב, דרך המלך על פי פסיקת ביה"ד ארצי לעבודה היא החזרה לוועדה באותו הרכב על מנת ליתן לה את האפשרות לתיקון הטעות המשפטית שנמצאה בהחלטתה. ניתן להחזיר לפי הפסיקה לוועדה בהרכב חדש רק במקרים חריגים שבהם עולה חשש ממשי לכך שהוועדה נעולה בעמדתה ואין הדבר כך בענייננו.
3. דיון והכרעה:
לעניין החלפת הרכב הועדה –
כידוע על המבקש להעביר את עניינו לוועדה בהרכב אחר להראות טעם מיוחד לכך שכן הכלל הוא שעניינו של מבוטח יוחזר לאותה וועדה שכבר דנה בעניינו ולא לוועדה בהרכב אחר (עב"ל (ארצי) 231/09 ד"ר ארה קופפרברג – המוסד לביטוח לאומי (לא פורסם, ניתן ביום 21.10.09) עוד נקבע כי השבת עניינו של מבוטח לוועדה בהרכב אחר ייעשה במקרים נדירים בהם יש חשש ממשי כי הוועדה תהיה מקובעת על עמדתה או שהרכב הוועדה אינו נאות ( עב"ל (ארצי) 282/99 יהודית אבן חן – המוסד לביטוח לאומי (לא פורסם, ניתן ביום 3.9.2001).
על פי הדין, אם נפלה טעות משפטית בהחלטת הועדה, דרך המלך היא החזרת עניינו של המבוטח לועדה, על מנת שתועמד על הטעות ותתקנה (דב"ע נב/ 01-4 אסור – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע כד 104 (1992)).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת