ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
41189-09-14
09/05/2017
|
בפני השופטת:
רוית צדיק
|
- נגד - |
התובע:
Jianing Xi עו"ד עמיר גשרי
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רונית סגל
|
החלטה |
1.לאחר עיון בבקשת התובעת לשמיעת עדותה באמצעות היוועדות חזותית ותגובת הנתבע לבקשה, להלן החלטתי:
2.הלכה פסוקה היא כי בטרם יעתר בית הדין לבקשה להיוועדות חזותית נדרש הוא לבחון האם התמלאו התנאים הבאים אשר בהתקיימם תותר הבקשה והם:
1. האם פניית המבקש לבית המשפט נעשתה בתום לב?
2.האם עדות העד היא עדות רלוונטית לשאלות השנויות במחלוקת?
3. האם קיימת סיבה טובה המונעת את בוא העד מחוץ לארץ והופעתו לחקירה בבית המשפט בישראל.(ראו-רע"א 3.11112 י.דורי את צ'קובסקי בניה והשקעות בע"מ נ' שמאי גולדשטיין, פ"ד סב (3)175;ע"ע 36731-09-12 סעיד כנעאן -מפעל מתכת חניתה בע"מ [ניתן ביום 17.1.13], פורסם במאגרים האלקטרוניים). עוד נקבע כי: "... גבייית עדות מחוץ לכתלי בית המשפט היא החריג והיוצא מן הכלל.בשיטת המשפט בישראל נוהגת השיטה האדוורסרית. במסגרתה דרך המלך היאזכותו של בעל דין לחקור בחקירה שכנגד את עדיו של בעל הדין שכנגד, באולם ביתהמשפט לפני השופט היושב בדין. החקירה שכנגד היא יסוד חיוני להליך השיפוטי...
כאשר עד ניצב בפני שופט, הרי שמוראו של בית המשפט עשוי להשפיעעל כנות העדות ואמיתותה. לא כן הוא בעדות הנגבית באמצעות ווידאו קונפרנס,מחוץ לאולם בית המשפט הרחק מעינו הבוחנת של השופט. במצב זה, מטבעהדברים הוא כי מידת השפעת מורא בית המשפט פוחתת.יתרה מכך, יכולתו של בית המשפט להתרשם ממקור ראשון ובאופן בלתי אמצעי,מן העד פוחתת כאשר עדותו נגבית באופן זה..."(פרשת כנעאן לעיל).
3.בנסיבות מקרה זה לא מצאתי כי הבקשה הוגשה בחוסר תום לב אולם, מעיון במסמכים הרפואיים לא שוכנעתי כי קיימת סיבה ממשית המונעת התייצבות התובעת-,בעלת הדין ,לדיון הקבוע. לא הוצג תיעוד בדבר מצב רפואי ממנו עולה ולו לכאורה כי התובעת אינה יכולה לטוס ארצה. על כן, בהעדר נסיבות טובות ומוצקות המונעות גביית עדות התובעת על ידי בית המשפט , אינני סבורה כי מתקיים החריג לכלל המורה על שמיעת העדות באמצעות ווידיאו קונפרנס .
4. לאור האמור לעיל, הבקשה נדחית.
תצהיר ערוך כדין יוגש עד ליום 21.5.17.
ניתנה היום, י"ג אייר תשע"ז, (09 מאי 2017), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
