חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 4001-05-13 בובילב נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 12/05/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית המשפט העליון
4001-05-13
27/07/2014
בפני כב' הנשיאה:
ורד שפר

- נגד -
התובע:
אלכסנדר בובילב
עו"ד מדלר סלבה
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי עינב-גולן
החלטה

 

 

1.התובע הגיש לנתבע תביעה לתשלום דמי פגיעה בגין אירוע של נפילה כתוצאה ממנה נפגע ביום 17.05.12 (להלן: "האירוע"; "הנפילה").

תביעתו נדחתה מהנימוק שהנפילה נבעה עקב "סחרחורות/חולשה פנימית שאינה נובעת מהעבודה".

 

מכאן התביעה שבפנינו.

 

2.שמענו את עדותו של התובע ושל עד ההגנה מר סולימאן אבו ריא, מי שהיה ממונה הבטיחות במקום עבודת התובע, והוצגו בפנינו מסמכים שונים.

 

כבר כעת נאמר שעדותו של התובע הייתה מהימנה בעיננו, והתרשמותנו הברורה הייתה כי דבריו נאמרו בכנות, וכי תיאר נכוחה את הנסיבות מושא הדיון ואת פרטי האירוע.

 

3.על בסיס עדותו של התובע והראיות שהוצגו בפנינו, אנו קובעים את העובדות הבאות –

א.התובע יליד 1958, עובד במפעל "אי.אם.סי (יציקות) בע"מ", העוסק ביציקות אלומיניום בתעשיות רכב.

ב.החל מחודש 08/2009 ועד למועד הנפילה, התובע עבד כפועל ייצור במפעל, ובמסגרת זו עבד כמפעיל "מכבש לייצור טבעות אלומיניום אחרי יציקה" - מכונת "פרס".

ג.התובע אינו עובד עם חומרים כימיים, ואולם ליד עמדת עבודתו, במרחק של כחמישה מטרים, הופעל תנור יציקת אלומיניום שמעליו ארובה שממנה נפלטים אדי אלומיניום שמגיעים למנדף חיצוני מעל למפעל.

ד.ביום 17.05.12, במהלך משמרת לילה שהחלה בשעה 19:00 בערב, ובסמוך לשעה 05:30 בבוקר, התובע חש בסחרחורת וכאבי ראש וכתוצאה מכך איבד הכרה ונפל על רצפת אולם הייצור וספג מכה באזור הראש ואוזן ימין.

ה.במסגרת תצהיר עדותו הראשית לבית הדין, התובע טען כי "כי האירוע בעבודה ואת בואם של סחרחורת ונפילה הינם תופעה של תחום העיסוק באולם ייצור אלומיניום וכי הצטברות של גזים רעילים, שעות עבודה רבות באולם ייצור סגור, שעות לילה ועוד גורמי סיכון אחרים הם אלו שגרמו למצב הנ"ל".

 

4.לגישת הנתבע, לא הוכח שלהתרחשותה של הנפילה קדמה כל חשיפה לחומרים כימיים אשר אינם מותרים, ועל כן מדובר בנפילה שנבעה מסיבות פנימיות- נפילה אידיוטית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ