ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
38513-06-14
16/11/2014
|
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר
|
- נגד - |
מערער:
כ' ס' עו"ד טנוס
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מישאל
|
פסק דין |
1.זהו ערעור על החלטת הוועדה לעררים לעניין אי כושר, מיום 5/3/14 ("הוועדה"), אשר קבעה למערער דרגת אי כושר בשיעור 60% מיום 16/6/08 ("ההחלטה").
2.עניינו של המערער הוחזר לוועדה לפי פסק דינה של כב' השופטת איריס רש מיום 4/8/13 (ב"ל 12- 12- 6502) ("פסק הדין המחזיר"). פסק הדין המחזיר הורה על החזרת עניינו של המערער לוועדת העררים לאי כושר על מנת שתבחן את השפעת התרופות שהמערער נוטל על כושר עבודתו; לאור ממצאיה תשקול הוועדה מחדש את דרגת אי הכושר של המערער. החלטת הוועדה תהיה מפורטת ומנומקת.
החלטת הוועדה
3.הוועדה התכנסה ביום 29/10/13, הקשיבה לתלונות המערער ורשמה אותן בפרק ג' לפרוטוקול (מש/2). לדברי המערער, הוא נוטל הרבה תרופות, כל הזמן ישן, כשהוא ער חש סחרחורת וכבדות בגוף, נוטה לישון כל היום. לאחר שעיינה בפסק הדין, ציינה הוועדה כי עיינה בחומר הרפואי, בדגש על חוות דעת נוירולוגית, ולא מצאה כל התייחסות להשפעת הטיפול התרופתי על תפקודו של המערער. אי לכך, עצרה הוועדה את הדיון וביקשה להיוועץ עם מומחה לנוירולוגיה, עם התייחסות להשפעת התרופות על תפקוד יום יומי וכושרו של המערער לעבודה, וזאת גם בהסתמך על פסק הדין.
4.המומחה לנוירולוגיה, ד"ר רואשדה, בדק את המערער ביום 16/1/14 (מש/3), ורשם את תלונותיו: "בן 46 מתלונן על אפילפסיה מגיל תשע שנים. נמצא במעקב בזבולון, מטופל בדפלפט, פריזיום, טגריטול ולמיקטאל. למרות הכדורים שנוטל עדיין התקפים של פעמיים בשבוע".
היועץ הנוירולוג ערך למערער בדיקה קלינית, ופירט את ממצאיו בסעיף ו' לחוות הדעת: "בהכרה מלאה, משתף פעולה, עצבים קראניאליים תקינים. נכנס לבדיקה עם משקפיים בליווי האח. תנועות עיניים מלאות ללא נסטאגמוס, כח גס, טונוס והחזרים תקינים. מתהלך בחופשיות, לא נראה מנומנם או ישנוני". היועץ הנוירולוג עיין במסמכים הרפואיים בתיק, ובין היתר סקר בחוות דעתו את ממצאי בדיקת וידיאו EEG שבוצעה ביום 30/6/13, וציין כי יש עדות לאפילפסיה, אבל חלק גדול מההתקפים האפילפטיים הם התקפים פסיכוגנים. בהתייחס להשפעת הטיפול התרופתי על התפקוד הקוגניטיבי קבע היועץ הנוירולוג כי "הטיפול בדרך כלל הוא לא משפיע על עירנות אבל יש מצבים של ירידה בריכוז".
לסיכום העריך היועץ הנוירולוג שהמערער "מסוגל לעבודות שלא מסכנות אותו בעת התקף, וגם לא דורשות ריכוז יתר בגלל התרופות שמקבל" (ההדגשה במקור).
5.הוועדה שבה והתכנסה ביום 5/3/14, עיינה בחוות הדעת, וקבעה לאורה, כי החלטתה בעינה עומדת ודרגת אי הכושר עומדת על 60%.
טענות הצדדים