ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
37986-01-16
09/03/2017
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובעת:
ש.א. עו"ד מיכאל לנג
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מיכל כהן
|
החלטה |
1.בפני תביעה להכיר בדליות ואי ספיקה ורידית ברגליה של התובעת (להלן: הפגיעה) כ"פגיעה בעבודה" על פי עילת ה"מיקרוטראומה".
2.הצדדים הגיעו להסכמה בעניין מינויו של מומחה-יועץ רפואי לבחינת הקשר הסיבתי שבין מצבה הרפואי של התובעת לבין עבודתה כמורה ובעניין העובדות המפורטות להלן:
א.התובעת ילידת 1963.
ב.התובעת עובדת כמורה לאנגלית בבית ספר יסודי.
ג.התובעת החלה לעבוד בשנת 1984 בהיקף של שליש משרה בלבד.
החל משנת 1985 ועד לחודש אוגוסט 2014 עבדה התובעת בהיקף של משרה מלאה אשר כללה כ-25 שעות פרונטליות מדי שבוע. עבודת התובעת התפרסה על פני 4-5 ימים בשבוע.
ד.החל מחודש ספטמבר 2013 עבדה התובעת בהיקף של כשני שליש משרה והחל מספטמבר 2014 ועד היום עובדת התובעת בהיקף של כ-50% משרה אשר כוללות 11 שעות פרונטליות בשבוע.
ה.אורכו של כל שיעור היה בין 45-50 דקות כאשר כמחצית זמן השיעור התובעת עמדה מול הכיתה וכרבע שעה נוספת נעה בין הלוח לשולחן או לקבוצת תלמידים בהתאם לצורכי ההקניה. בין 5-10 דקות בכל שיעור נהגה התובעת לשבת ליד שולחן.
ו.התובעת לימדה בכיתות בגודל סטנדרטי שהינם כ-49 מ"ר.
ז.בסיומו של כל שיעור, עברה התובעת מכיתה לכיתה מרחק הליכה של כ- 2-3 דקות ולעיתים מרחק של כיתה ליד.
ח.כל שני שיעורים הייתה הפסקה של כ-10 דקות שבה הייתה התובעת פנויה לעיסוקיה וככלל הלכה מכיתת הלימוד לחדר המורים. אחת לשבוע שימשה התובעת כתורנית חצר כרבע שעה לפני תחילת יום הלימודים וכרבע שעה בהפסקה הראשונה ובהפסקות הנוספות שאורכן כ- 10 דקות. במסגרת הפסקות אלה נדרשה התובעת גם לעמוד וגם לפטרל.
ט.לתובעת 7 ילדים.
י.התובעת לא עבדה בחופשות בתי הספר.
יא.מצבה של התובעת הוא כמפורט במסמכים הרפואיים.
3.הנני ממנה את פרופ' רפאל אדר, כמומחה-יועץ רפואי מטעם בית-הדין ליתן חוות דעתו בעניינה של התובעת א.ש., בשים לב לעובדות שפורטו בסעיף 2 לעיל.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת