ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
|
36835-05-13
01/10/2014
|
בפני כבוד השופטת:
אורנית אגסי
|
- נגד - |
התובע:
אביב פינשטיין עו"ד רות סובול-סולן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד שרון חג'ג'
|
החלטה |
1.הנני ממנה את ד"ר אלכסנדר ברוסקין, מנהל מחלקה, מ-א.צ. גרינברג 4, חיפה, 34757, כמומחה רפואי מטעם בית-הדין בתחום האורטופדיה כדי שיחווה דעתו בדבר פגיעתו של התובע.
2.ואלו הן העובדות הרלבנטיות המוסכמות לחוות הדעת:
א.התובע יליד 1957.
ב.התובע חקלאי ועובד במשק שבבעלותו במושב בני עטרות, במשך כ- 35 שנים.
ג.התובע עובד יחד עם פועלים זרים, 2-6 בתחילת הדרך, ובשנים האחרונות במתכונת קבועה של 4 פועלים זרים.
ד.התובע עובד בממוצע כ- 10 שעות עבודה ביום, 6 ימי עבודה בשבוע.
ה.במישקו החקלאי עוסק התובע בגידול 40 דונמים של עגבניות – בסה"כ 80,000 שתילים, מאמצע מארס ועד תחילת ינואר; 24 דונמים של אפרסמונים – בסה"כ 1,440 עצים, הנקטפים ומובהלים מאמצע נובמבר ועד סוף מארס; 12 דונמים של ירקות חורף, בעיקר קישואים – בסה"כ 24,000 שתילים, מאוקטובר ועד פברואר; 16 דונמים של פירות חורף, בעיקר מלונים – בסה"כ 32,000 שתילים, מפברואר ועד מאי; 4 דונמים של פלפלים – 12,000 שתילים, ממארס ועד ינואר.
ו.עבודתו היומיומית של התובע כרוכה בביצוע אין ספור פעולות של כיפוף ויישור ברכיו תוך כדי כריעה וקימה, והישענות על ברך י מין החזקה יותר, בזמן הטיפול במשקו החקלאי בהיקפים הנזכרים לעיל, לרבות שתילה, הדליית עגבניות, ניכוש עשבייה, ריסוס, פיזור קומפוסט, קטיף, ופתיחה וסגירה של מנהרות ניילון הפרושות על פני האדמה.
3.ד"ר ברוסקין אלכסנדר מתבקש לחוות דעתו בשאלות הבאות:
א.מהו הליקוי של התובע בברך ימין?
ב.האם ניתן לתבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובע, כמפורט בעובדות המוסכמות, לליקוי ממנו הוא סובל? גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה ומשמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.
ג.ככל שהתשובה לשאלה הקודמת היא בחיוב, וקיים קשר סיבלתי בין העבודה לליקוי, האם בעיקרו של דבר ניתן לומר כי ליקויו של התובע עקב עבודתו נגרם על דרך של פגיעות זעירות כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה גרמה גם כן לליקויו (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות)?
ד.ככל שהתשובה לשאלה הקודמת היא בחיוב, האם לעבודת התובע השפעה משמעותית על ליקויו של התובע? (השפעה משמעותית עפ"י הפסיקה הינה בשיעור של 20% ומעלה).