חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 33064-11-14 בועז עדוי נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 29/06/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
33064-11-14
18/06/2015
בפני השופטת:
דיתה פרוז'ינין

- נגד -
התובע:
בועז עדוי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יפה רוטשילד
פסק דין
 

 

1.התובע הגיש תביעה לנתבע לתשלום דמי פגיעה בגין תאונה שארעה לו לטענתו ביום 7.7.14. תביעתו נדחתה משום שהתאונה שארעה לו לא קרתה עקב העבודה, אלא בשל סחרחורת או חולשה פנימית שאינה נובעת מן העבודה (מכתב מיום 6.8.14).

 

2.התובע טוען כי ביום 6.7.14 חש חולשה וסחרחורת בכל הגוף. אף על פי כן, המשיך לעבוד מתוך חששו מהבוס שלו. למחרת, התייצב בעבודה למרות שהיה חלש, התעלף ונפל. לטענתו יש לראות באירוע זה תאונת עבודה.

 

2.לאחר הדיון המוקדם הועבר התיק למותב למתן פסק דין.

 

3.סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 מגדיר תאונת עבודה כדלקמן:

"תאונת עבודה" - תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו."

 

על הטוען כי ארעה לו תאונת עבודה להוכיח כי התרחש אירוע בו נגרם לו ליקוי ואשר ארע תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו.

 

4.לתובע אכן ארעה תאונה תוך כדי עבודתו, ואולם כתב התביעה ודברי התובע עצמו בבית הדין (ע' 1 ש' 10-14) מלמדים כי התאונה לא ארעה לתובע עקב העבודה אלא מסיבה אחרת כלשהי. התובע לא חש בטוב ביום 6.7.14, אף על פי כן התייצב לעבודתו למחרת היום, ובשל חולשה שבה לקה, התעלף. התובע לא הצביע על אירוע או גורם כלשהו בעבודה, אשר בשלו התעלף, ולא ציין כי קיים קשר סיבתי בין ההתעלפות לבין עבודתו.

התובע הדגיש כי חשש מן המעסיק ולכן המשיך לעבוד ואף התייצב לעבודה ביום המחרת. חשש מן המעביד אין די בו כדי לסווג את התאונה כתאונת עבודה. כפי שציינו לעיל, גם אם נגרמה התאונה במהלך העבודה, על התובע מוטל הנטל להוכיח כי התאונה ארעה עקב העבודה. וזאת לא הוכח בענייננו.

 

לפיכך נדחית התביעה.

אין צו להוצאות.

 

ערעור על פסק-דין זה, ניתן להגיש תוך 30 יום מיום שיומצא לצדדים, לבית-הדין הארצי לעבודה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ