חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 30816-12-14 ע' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 19/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
30816-12-14
29/03/2015
בפני סגנית הנשיא :
איטה קציר

- נגד -
מערער:
מ' ע'
עו"ד עראבי
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד איילת ברעם
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור על החלטת הוועדה לעררים לעניין אי כושר, מיום 19/11/14 ("הוועדה"), אשר קבעה כי המערער לא איבד כדי 50% מכושרו להשתכר מיום 7/11/13 ("ההחלטה").

 

2.טענת הערעור היא שהחלטת הוועדה אינה מנומקת כנדרש, והוועדה לא התייחסה כראוי להשפעת ליקוייו של המערער על כושרו לעבוד, לא התייחסה לכל ליקוי בנפרד, לא התייחסה להשפעתם המצטברת ולא נתנה דעתה לתרופות שהוא נוטל. המערער הוסיף וטען כי הוועדה לא נתנה משקל מספק לנסיבותיו האישיות, גילו, כושרו האינטלקטואלי ועברו התעסקותי.

 

3.לטענת המשיב, החלטת הוועדה מפורטת ומנומקת ולא נפל בה פגם משפטי. נטען כי הוועדה התייחסה לנכויות הרפואיות שנקבעו למערער, ונתנה דעתה לתלונותיו, לעברו התעסוקתי ולהשפעת ליקוייו על כושרו לעבוד.

 

לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:

 

4.לבית הדין הסמכות לבחון האם נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה (סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995).

 

במקרים קיצוניים של חוסר סבירות בהחלטה של ועדה מסוג זה, רשאי בית הדין להתערב ולראות בחוסר הסבירות האמור משום טעות משפטית. זאת משום שוועדה לעררים, בשונה מוועדה רפואית, פועלת בתחום שאינו רפואי טהור. אולם, יש ליתן את הדעת כי התערבות כזו של בית הדין תוגבל למקרים קיצוניים של חוסר סבירות (דב"ע שם/01-1318 עטיה – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טו 60).

 

5.מעיון בפרוטוקול הוועדה עולה:

 

ביום 19/11/14 התכנסה הוועדה, הקשיבה לתלונות המערער, כפי שנרשם בסעיף 3 לפרוטוקול. לדברי המערער, אינו עובד משנת 2009, ומצבו לא השתפר לאחר ניתוח שעבר בחודש 9/2011; הוא סובל מכאבי גב, לא יכול להתכופף, סובל מסכרת מטופלת באינסולין; חש עייפות, קוצר נשימה, מתקשה לעלות במדרגות; שמיעה חלשה, טנטון; סובל מבריחת סידן. עורכת דינו של המערער שהתלוותה אליו, הוסיפה שלמערער נקבעה דרגת נכות גבוהה, שמעידה על מצבו התפקודי, וכן הדגישה את גילו המתקדם, השכלתו והעדר מסוגלות לחזור לעבודתו הקודמת.

 

הוועדה ציינה כי המערער בן 56, אובחן כסובל מליקוי שמיעה (5%), טנטון (10%), סכרת עם סיבוכים (65%), ברונכיאקטזיות (20%), מצב לאחר ניתוח עמוד שדרה מותני (10%), מצב לאחר שבר בחוליה 1L (10%). סה"כ נכות רפואית יציבה בשיעור 80%.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ