ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
3004-02-13
25/03/2015
|
בפני השופטת:
עפרה ורבנר
|
- נגד - |
התובעת:
מ.י. עו"ד אבו ורדה
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רויטל חן
|
החלטה |
1.לפנינו בקשה להפנית שאלות הבהרה למומחית - יועצת רפואית מטעם בית הדין, ד"ר קרין ציקל שלום.
הבקשה הועברה לצד שכנגד, וזה לא הגיב על הבקשה.
2.לאחר עיון בבקשה, ומאחר ודרך המלך הינה לאפשר לצדדים להפנות למומחה שאלות הבהרה (עיין הנחיות הנשיא בדבר מינוי מומחים יועצים רפואיים - הנחיה 1/10 מ-13.4.10), הננו מחליטים להפנות למומחה השאלות הבאות:
א.בחוות דעתך התייחסת להגדרות "חשיפה משוקללת מירבית מותרת" וכן, ל "רמת הפעולה".
נא להבהיר, מדוע הוחלט לקבוע רמת חשיפה מותרת, ומה המשמעות וההשלכות של חריגה מרמה כזו?
ב.האם לדעתך, כל עוד לא היתה חריגה מרמת החשיפה המותרת, אין מקום, ככלל, לקבוע, כי קיים קשר סיבתי בין החשיפה לחומרים לסרטן?
ג.האם קיימת אסכולה רפואית הדוגלת בקשר סיבתי בין חשיפה לחומרים כגון כרום וטלק לבין התפתחות סרטן מסוג נון הודג'קינס לימפומה, ואם כן, מה הם התנאים על מנת לקבוע קשר סיבתי בין חשיפה לחומרים אלה לבין התפתחות הסרטן?
האם סביר יותר יהיה לקבוע, בדרגת סבירות העולה על 50%, כי קיים קשר סיבתי בין החשיפה לכרום ולטלק לבין המחלה בה לקה המנוח, או שסביר יהיה יותר לקבוע אחרת?
ד.האם נכון יהיה לומר, כי עפ"י ה-IARC ו-EPA חשיפה לממיסים אורגניים מגבירה את הסיכון לחלות בסרטן מסוג נון הודג'קינס לימפומה? ואם כן, האם חשיפת המנוח לחומרים כמפורט בתשתית העובדתית בתיק זה, הגבירה את הסיכון כי יחלה בסרטן מסוג נון הודג'קינס?
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת