מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ש.ע. נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ש.ע. נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 29/05/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
2533-06-15
23/05/2017
בפני השופטת:
דפנה חסון זכריה

- נגד -
התובע:
ש.ע.
עו"ד גלעד מרקמן
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד אטי דקל
החלטה

 

 

  1. בפניי בקשת התובע להתיר הפניית שאלות הבהרה למומחית הרפואית שמונתה מטעם בית הדין, ד"ר דורית וינברג (להלן: "המומחית"), בהקשר לחוות דעתה שהועברה לצדדים על פי החלטה מיום 23.4.17.

  2. הנתבע התנגד להפניית שאלות ההבהרה.

  3. על פי הדין, שאלות הבהרה מחליפות את החקירה הנגדית. מסיבה זו, קבעה ההלכה הפסוקה מדיניות ליברלית בכל הנוגע להצגת שאלות הבהרה למומחה (בר"ע (ארצי) 7210-02-16 צוק – המוסד לביטוח לאומי, 18.4.16; עב"ל (ארצי) 60775-12-12 קושניר- המוסד לביטוח לאומי, 17.9.13). כמו כן נקבע בפסיקה, כי ככלל יש לאפשר לצדדים להציג למומחה שאלות הבהרה, מאחר שזו הדרך היחידה העומדת לצדדים להפריך את האמור בחוות הדעת (בר"ע 19575-03-11 בן חמו - המוסד לביטוח לאומי, ניתן 2.6.11).

  4. עוד נקבע בפסיקה, כי:

    "שעה שמתבקשת הצגת שאלות למומחה רפואי, הרי יש לבדוק האם השאלה נועדה לבחון את מה שנאמר בחוות הדעת של המומחה, והעשויה לתרום לבירור השאלה שבדיון" (ר' דב"ע נה/1-0 אסתר שוורצמן – המוסד)

  5. לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, ועיינתי בחוות דעת המומחית, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל בחלקה, כפי שיפורט להן.

     

  6. באשר לשאלה 1 - יש להתיר את הפניית השאלה למומחית, שכן זו מפנה את המומחית לתיאור אופי עבודתו של התובע בהתאם למוסכם על ידי הצדדים ביחס למסקנתה, ולפיכך יש בה כדי להבהיר ו/או להשלים את חוות דעתה.

  7. שאלות 2א-ח - יש להתיר את הפניית השאלה למומחית, שכן שאלה זו מפנה את תשומת לבה של המומחית למחקרים אחרים, שיכול ויש בהם כדי לשנות ממסקנתה ביחס לתובע. לפיכך אף שאלות אלה רלבנטיות למחלוקת. עם זאת, לשם השלמת התמונה, יש להוסיף לשאלות אלה את השאלה "האם יש במחקרים אלה כדי לשנות ממסקנת חוות הדעת ומדוע?"

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ