ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
22287-03-14
05/04/2017
|
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר
|
- נגד - |
התובעת:
א.י. עו"ד ו. פרי
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד א. פישר
|
פסק דין |
האם אירעה לתובעת תאונת עבודה ביום 13.8.12 בשאלה זו נדרש בית הדין להכריע בהליך דנן, בשלב זה של ההליך.
עיקר העובדות הצריכות לעניין הן כדלקמן:
-
התובעת ילידת 1971 במועדים הרלוונטים לתביעה עבדה כקופאית בסניף סופרמרקט יוחננוף בביל"ו.
-
ביום 11.11.12 התובעת הגישה תביעה לתשלום דמי פגיעה ולהכרה בפגיעה בעבודה.
-
ביום 11.3.13 נשלחה לתובעת הודעה כי תביעתה נדחתה מהטעם שלא הוכח קרות אירוע תאונתי תוך ועקב העבודה, אלא כי ארעה סחרחורת/חולשה פנימית אשר איננה נובעת מהעבודה.
טענות הצדדים
-
אין מחלוקת כי ביום 13/8/12 התובעת נפלה בעת כשהיתה בעבודה, בעת שיצאה להפסקה בדרכה מהקופה ללוקר שלה.
-
לטענות התובעת, כאשר התאונה מתרחשת במקום העבודה הנטל הוא על המל"ל להוכיח כי השפעת העבודה על האירוע היתה פחותה בהרבה מהשפעתם של הגורמים האחרים. לטענת התובעת, בנסיבות דנן חזקת הסיבתיות לא נסתרה.
-
התובעת מכחישה כי אמרה לחוקר כי לקתה בסחרחורת עובר לנפילה, ולדידה הנתבע לא הצביע על כל נתון רפואי מעברה של התובעת שיש בו כדי ללמד על נטיה לסחרחורת או למעידות. זאת ועוד, גם אם נניח כי התובעת סבלה מסחרחורת הרי החזקה היא כי הסחרחורת נגרמה עקב עבודתה, כל עוד לא הוכח אחרת (לטענתה הנפילה התרחשה בחום אוגוסט, לאחר 3.5 שעות בהן עבדה התובעת בקופה ואפשר שסבלה מחום או מהתייבשות). לדידה בנסיבות דנן לא עלה בידי הנתבע להוכיח גורמים לנפילה שאינם קשורים לעבודה.
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת