חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 16515-04-14 עבדאללה נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
16515-04-14
09/03/2015
בפני הנשיאה:
ורד שפר

- נגד -
התובע:
עבד עבדאללה
עו"ד אמיר סלימאן
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי עינב גולן
פסק דין
 

1.מושא התביעה שלפנינו היא החלטת הנתבע שהודעה לתובע בחודש ינואר 2008, לפיה נשללה גמלת הניידות לה זכאי התובע רטרואקטיבית משנת 2006, והוא נדרש להחזיר את ההלוואה העומדת שקיבל בעבור רכישת רכב.

 

מאחר שהתביעה הוגשה רק ביום 08/04/14, הוגשה מצד הנתבע בקשה לדחייה על הסף מחמת התיישנות.

 

2.לטענת הנתבע, התובע ידע על החלטת הנתבע מכוחה נוצר לו חוב לכל היאוחר במועד בו פנה לנציג תלונות הציבור של הנתבע, וזאת בחודש מאי 2010.

מאז, נוהלה תכתובת ענפה בין התובע לגורמים שונים בנתבע, והוא קיבל פירוט אודות חובו וחישובו, והוא אף פנה וביקש חידוש מתן ההטבות וביום 16/05/11 הודע לו כי החלטת הנתבע עומדת בעינה ולאחר שישלם את חובו יוכל הנתבע לשקול מחדש מתן ההטבות.

בהקשר זה, הפנתה ב"כ הנתבע להוראות תקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), תש"ל-1969 (להלן: "התקנות").

 

3.במסגרת תגובתו על הבקשה, הביע ב"כ התובע התנגדות לדחיית התביעה על הסף, תוך שטען כי מדובר בתביעה לביטול חוב שהנתבע יזם את ההשבה לגביו. על כן, לגישתו, כאשר הנתבע טוען לקיומו של חוב, הרי שאין להכפיף תובענה המוגשת כנגד אותה דרישה למועדי שנקבע בתקנה 1(ב) לתקנות.

 

4.הדין החל

 

תקנה 1(ב) לתקנות קובעת כהאי לישנא-

"החליט המוסד בתביעה ונמסרה לתובע הודעה על כך, תוגש תובענה לבית הדין לעבודה תוך שניים עשר חודשים מיום מסירת ההודעה לתובע או מיום תחילתן של תקנות אלה, הכל לפי המאוחר יותר".

 

יוער כי תקנה 1(ב) תוקנה במסגרת תיקון תש"ע – 2010, באופן שהוארכה התקופה בתוכה יש להגיש התובענה לבית הדין מששה לשנים עשר חודשים.

 

בתי הדין נדרשו לעיתים מזומנות להכריע בשאלה האם במקרה הנדון בפניהם עסקינן בהחלטה של המוסד "בתביעה", שאז מוגבלת האפשרות להגיש תובענה כנגדה לתקופה בת 12 חודשים, או שמא עסקינן בהחלטה מסוג אחר, שאז אין מוגבלת האפשרות לתבוע לתקופה המקוצרת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ