אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי

פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 22/08/2017 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
16430-12-13
15/06/2015
בפני השופטת:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד אסנת ברוש-לימור
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד חיה שחר
החלטה

 

שיחת טלפון שקיים התובע, מנכ"ל חברה, עם קולגה, עלתה לטונים גבוהים והגיעה לכדי צעקות רמות. האם הייתה שיחת טלפון זו בגדר "אירוע חריג בעבודה", שהיה בו כדי לגרום לאירוע הלבבי שאירע לו מספר שעות לאחר מכן?

 

רקע:

  1. התובע יליד 1958, עבד במועד הפגיעה הנטענת כמנכ"ל חברה בשם "ניו הורייזן גרופ בע"מ", חב' העוסקת ביזמות נדל"ן במזרח אירופה.

     

  2. ביום 16.6.2013 הגיש התובע תביעה להכרה באירוע מיום 3.4.2013 כתאונת עבודה ולקבלת דמי פגיעה. לטענתו שיחת טלפון שקיים ביום זה גרמה לו להתרגזות עצומה ויוצאת דופן, וכתוצאה מכך לקה כעבור מספר שעות באירוע לבבי ואושפז למספר ימים.

     

  3. התביעה נדחתה על ידי פקיד התביעות ביום 8.10.2013 בנימוק הבא: "לא הוכח קיום אירוע תאונתי שאירע תוך כדי ועקב העבודה ואשר הביא לתעוקת הלב שהתפתחה בתאריך 3.4.2013. מתח ממושך המשתרע על פרק זמן ממושך אינו בבחינת אירוע תאונתי. תעוקת הלב התפתחה כתוצאה ממחלה טבעית. השפעת העבודה, אפילו אם הייתה כזו, פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים. לפיכך, לא ניתן לראות במקרה זה תאונת עבודה."

     

  4. על כך הערעור שלפניי.

     

    טענות הצדדים

  5. לטענת התובע, ביום 3.4.2013 בשעה 16:00 קיים שיחת טלפון עם אדם בשם רמי קצב המשמש כנאמן אג"ח ב' מטעם חב' "משמרת". מר קצב העלה בפני התובע דרישה שהרגיזה את התובע עד מאוד, השניים התווכחו והתובע הרים את קולו והתרגז מאוד. שניים מעובדי החברה שמעו את צעקותיו הרמות של התובע, נכנסו למשרדו וניסו להרגיעו. בשעה 22:00 אותו יום, לאחר שהתובע שב לביתו, חש ברע, נסע לבית החולים ושם אושפז תחת אבחנה של אירוע לבבי. התובע טוען לקשר סיבתי בין שיחת הטלפון לבין האירוע הלבבי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ