מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ר.ב.ד. נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ר.ב.ד. נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 04/05/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
15857-03-15
26/04/2017
בפני השופטת:
חופית גרשון-יזרעאלי

- נגד -
תובעת:
ר.ב.ד.
עו"ד שרון איילון אשל - הלשכה לסיוע משפטי
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יוחאי אלרון
החלטה

 

 

לפני תביעה להכיר בפגיעה בברך הימנית של התובעת, כפגיעה בעבודה על דרך תורת המיקרוטראומה, על פי הוראת סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי" או "החוק").

 

עיקרי העובדות וההליך המשפטי

  1. התובעת, ילידת 1953, עובדת משנת 1996 ועד היום כמוכרת בחנות בגדי נשים בחברת הוניגמן. לפני תחילת עבודתה הנוכחית, עבדה התובעת כ-11 שנה כמוכרת בגדים בחנות שבבעלות חברת ראש אינדיאני.

     

  2. התובעת עובדת במשרה מלאה, שישה ימים בשבוע, במשמרות שאורכות 7- 12 שעות. בממוצע עובדת התובעת כ-8 שעות ביום (כפי שעולה מדוחות נוכחות שצירפה לתצהירה). לטענת התובעת, מרבית עבודתה מבוצעת בעמידה או בהליכה. התובעת נדרשת להרים ולסחוב ארגזי סחורה מהמחסן לחנות הבגדים, לטפס על סולם לצורך סידור הבגדים, לסדר סחורה על המדפים, לעמוד ליד הקופה, להצמיד זמזמים לסחורה חדשה ולספק שירות ללקוחות החנות.

     

  3. במהלך שנת 2013, פנתה התובעת לייעוץ ולטיפול רפואי, לאחר שחשה כאבים בברך ימין ובהמשך הופנתה לקבלת טיפולי פיזיותרפיה והומלץ לה על המשך מעקב וטיפול רפואי על ידי רופא אורתופד.

     

  4. לטענת התובעת, כתוצאה ממצבה הרפואי של ברך ימין היא מתקשה מאוד לבצע את עבודתה. התובעת הופנתה לרופא תעסוקתי, כאשר האורטופד המטפל המליץ על קיצור יום העבודה ושילוב ישיבה ועמידה (מוצגים נ/2-נ/3). עם זאת, התובעת בחרה שלא לפנות למעסיק עם המלצות רופא תעסוקתי, לטענתה מחשש לפגיעה בפרנסתה (עמוד 6 לפרוטוקול, שורות 6-10).

     

  5. ביום 21.8.14 הגישה התובעת תביעה לנתבע לקבלת דמי פגיעה, בגין פגיעה בעבודה בברך ימין שנגרמה לה לטענתה כתוצאה מאופי עבודתה הכולל עמידה ממושכת והליכה מרובה לאורך שנים (עותק מהתביעה סומן כמוצג נ/1).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ