ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
14907-06-14
04/04/2016
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובעת:
פלונית עו"ד אורטל יונה
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ליאת מיכאלי
|
החלטה |
1.בפני תביעה להכיר בפגיעה בגב, של התובעת (להלן - "הפגיעה") כ"פגיעה בעבודה" על פי עילת ה"מיקרוטראומה".
2.הנני ממנה את ד"ר אלכסנדר ברוסקין, כמומחה - יועץ רפואי מטעם בית-הדין ליתן חוות דעתו בעניין הקשר הסיבתי שבין מצבה הרפואי של התובעת לבין עבודתה כאחות בחדר ניתוח, בשים לב לעובדות המפורטות להלן:
א.התובעת ילידת 1960.
ב.התובעת עובדת כאחות חדר ניתוח מזה 26 שנים. עבודת התובעת מבוצעת במשרה מלאה בהיקף של 5 ימים בשבוע, 8 שעות ביום כאשר עד לפני שנים ספורות עבדה התובעת אחת לשבוע גם בתורנות וזאת מסיום המשמרת ועד למחרת בבוקר.
ג.עיקר עבודתה של התובעת הוא סיוע בניתוחים אורטופדיים.
ד.במהלך הניתוחים האורטופדיים לובשת התובעת חלוק עופרת במשקל של 7-10 ק"ג.
ה.משנת 2008 עובדת התובעת בעיקר כאחות רחוצה. בעבודתה זו נדרשת התובעת לעמידה לצד הרופאים (לעיתים קרובות על שרפרף) במשך כל שעות הניתוח ולסייע בהגשת המכשור הרפואי תוך שהיא רוכנת לעבר המטופל ומגישה לרופא את הכלים הרלוונטיים לניתוח. פעולה זו דרשה מהתובעת תנועה של כיפוף לצורך מעקב אחר מהלך הניתוח וכן ליישור הגב לצורך העברת המכשור הרפואי המתאים. התובעת ביצעה את עבודתה כאשר היא עומדת כל שעות הניתוח במקום אחד בתזוזות מועטות של הרגליים.
ו.התובעת עבדה גם כאחות מסתובבת כאשר בעבודתה זו נדרשה לסייע לצוות הרופאים בהבאת ערכות במשקל של כ-5-10 ק"ג ופתיחתם, כיפוף לצורך הרמת ציוד שנפל במהלך הניתוח וחיבור מכשור למקורות גז/אוויר ועוד.
ז.בשני התפקידים נדרשה התובעת גם להרמת החולים והעברתם אל מיטת חדר הניתוח ולהרמתם והעברתם למיטת המעבר. בתפקידה זה סייעה התובעת בידי אנשי צוות אחרים בחדר הניתוח אשר הסתייעו גם בגלגלת. עוד נדרשה התובעת לפני הניתוח להביא ערכות ניתוח במשקל של 5-10 ק"ג תוך שהיא מרימה ערכות אלה אל עגלת הניתוח ומפנה אותם לאחר הניתוח כאשר ישנם ניתוחים שבהם נדרשו מספר ערכות. פעולות אלה דרשו מהתובעת כיפוף הרמה וישור הגב.
ח.מצבה של התובעת הוא כעולה מהמסמכים הרפואיים.
3.המומחה מתבקש לענות על השאלות הבאות: -
א.מהם הליקויים מהם סובלת התובעת בגב?
ב.האם ניתן לקבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין תנאי העבודה של התובעת לליקוי ממנו היא סובלת? דהיינו, יותר סביר לקבוע שתנאי העבודה השפיעו על הופעת הליקוי או החמרתו, לעומת המצב ההפוך שתנאי העבודה לא השפיעו? גם החמרת המצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים"