חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 12927-11-13 רוחם נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 31/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
12927-11-13
21/05/2015
בפני סגן הנשיאה:
אילן סופר

- נגד -
התובע:
שלומי רוחם
עו"ד ד"ר אמיר קמינצקי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ילנה צ'וקלר
פסק דין

 

 

1.לפניי תביעה המכוונת כלפי שתי קביעות של הנתבע:

האחת – העמדת התובע לבדיקה חוזרת כתנאי לביצוע היוון הגמלאות שביקש.

השניה – הנחיות הנתבע לפיהן, לא ניתן לבצע היוון של יותר מ-25% מהגמלאות.

 

2.התובע יליד 1976, עובד כחובש ונהג אמבולנס במגן דוד אדום.

 

3.ביום 4.9.2010 התובע נפגע בתאונת עבודה, כאשר הרים אלונקה עם מטופל וניסה להכניסה לאמבולנס. הנתבע הכיר באירוע כתאונת עבודה ולתובע נקבעה נכות צמיתה בשיעור 28% החל מ- 6.10.11 (10% אורטופדית לפי סעיף 37(7) א, 10% נוירולוגית לפי סעיף 32(1) א' I, 10% אורולוגית לפי סעיף 23(2) א' II).

הוועדה הרפואית שקבעה לתובע נכות צמיתה, התכנסה ב-21.1.13 (נ/4), ובעקבות כך, ב- 24.1.13 נבדקה תקינות ההחלטה וסבירותה כמקובל, בטופס ע"י רופא המוסד, פרופ' מ. שוכינה ובסעיף בו נשאל האם יש ליזום דיון מחודש לפי תקנה 37, ואם כן, מתי סומן בחיוב, ונרשם "בעוד כשנתיים, יתכן שיפור במצבו" (נ/4).

 

4.כארבעה חודשים לאחר מכן, בתאריך 16.5.13 הגיש התובע תביעה להיוון גמלה (נ/1). הנתבע דחה את התביעה כי לא ניתן לדון בתביעה מאחר וקיימת הנחייה לפתיחת התיק ב-1.6.2015, בשל תקנה 37, אשר עלולה להשפיע על גובה הקצבה וגובה ההיוון (נ/5, נ/6).

 

5.התובע טוען כי החלטת רופא המוסד מיום 24.1.13 בטופס בדיקת תקינות הוועדה הרפואית –בטלה מעיקרה בשל היותה לא מנומקת ולא סבירה. הנתבע לא יידע את התובע בדבר הכוונה לבדוק אותו מחדש. המחוקק לא התכוון כי דרך תקנה 37 יינתן לנתבע כלי למנוע ממבוטחים היוון. לו התובע היה יודע על כוונת הנתבע להעמידו לבדיקה מחדש, היה שוקל אם להגיש ערעור על קביעת דרגת הנכות.

התובע טען עוד, כי אין מסמכים רפואיים המלמדים על שיפור במצבו, ולא נטען כי יכול להיות שיפור כזה.

עוד טען התובע כי נוהל הנתבע בדבר היוון הקובע כי ניתן להוון עד 25% מסך הגמלאות, סותר את החוק, חורג ממנו, אינו בסמכות פקיד התביעות ועל כן יש לבטלו. זאת ועוד. לתובע יש הכנסה קבועה ויציבה ועל כן בנסיבות אלו אין לנתבע שיקול דעת זולת לאשר את ההיוון.

 

6.הנתבע טוען כי החלטת רופא המוסד התקבלה כדין ובהתאם לסמכות המסורה לו לפי תקנה 37. משהיה עשוי לחול שינוי בשיעור הנכות שנקבע לתובע והוא עלול להיות נמוך משיעור הנכות שנקבע לו, הרי שבצדק נדחתה בקשת התובע להיוון.

הנתבע טוען כי התובע אינו זכאי להיוון קצבתו כעניין אוטומטי. הכלל הוא תשלום קצבה חודשית והחריג לכלל, הוא היוון הקצבה. הנתבע פנה לפרופ' שוכינה על מנת שיפרט את החלטתו וזה מסר בתשובה, כי התובע הינו אדם צעיר שידוע שמי שסובל מכאבי גב תחתון בגיל כזה, יש סבירות לשיפור במצבו (נ/7).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ