ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
12219-09-13
03/03/2015
|
בפני הנשיאה:
ורד שפר
|
- נגד - |
התובע:
ד' ז' עו"ד רוזאן נסייר-חאזן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד עדי עינב-גולן
|
פסק דין |
1.התובע סובל מליקוי בברך ימין (להלן: "הליקוי"), וזה לטענתו נובע מפעילות ספורט אותה ביצע ביום 29.09.2005 במסגרת עבודתו.
פנייתו בבקשה להכיר בליקוי ממנו הוא סובל כתאונת עבודה ולשלם לו דמי פגיעה נדחתה על בסיס הנימוק לפיו לא הוכח שהליקוי לו טוען התובע קשור לאירוע הנטען.
מכאן התביעה שבפנינו.
2.הצדדים הסכימו כי בית הדין ימנה מטעמו מומחה רפואי על מנת שיחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי בין האירוע לבין מצבו הרפואי של התובע, וזאת על בסיס המצב העובדתי שדלקמן –
א.התובע יליד 1974.
ב.החל משנת 2004, התובע משמש כמנהל פיקוח בחברת מקורות.
ג.ביום 29.09.2005, במהלך יום ספורט מטעם החברה, התובע השתתף במספר תחרויות של משיכת חבל, באופן ששתי ידיו אוחזות בחבל ורגל שמאל משמשת כיתד, בעוד שרגל ימין ממוקמת מאחוריה בתנוחה הצידה. בסופו של אותו היום, בתחרות האחרונה, בעת משיכת החבל, התובע חש ב"קליק" - דקירה בברך ימין. בסיום המשיכה חש כאבים בברך ימין, ובמהלך סוף השבוע נח ועשה קומפרסים וכעבור מספר ימים הכאבים פחתו (להלן ולעיל: "האירוע").
ד.התובע המשיך בעבודתו כרגיל.
ה.בשנת 2010, התובע פנה לראשונה לקבלת טיפול רפואי בגין כאבים בברך.
ו.ביום 19.07.2012, התובע הגיש לנתבע תביעה בגין הפגיעה מיום 29.09.2005, תביעה שנדחתה כאמור.
3.בהתאם לכך מונה מטעמו של בית הדין דר' ציון עידו כמומחה רפואי בתחום האורטופדיה, והופנו אליו השאלות הבאות –
"1.מהי המחלה או מהו הליקוי אשר ממנו סבל התובע בברך ימין החל מיום האירוע כהגדרתו בהחלטה המצ"ב?
2.האם קיימים בתובע נתונים קליניים מוכחים המראים על סיכון מיוחד שהיה בו לחלות במחלה או ללקות בליקוי אלמלא התרחשותו של האירוע?
אם כן, יש לפרט הנתונים הקליניים המוכחים במסמכים הרפואיים עליהם מבסס המומחה תשובתו.
3.האם השפיעה התרחשותו של האירוע השפעה כלשהי על הופעת המחלה או הליקוי, והאם יש קשר סיבתי ביניהם ובאיזו מידה?".