מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 10600-12-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 10600-12-12

תאריך פרסום : 23/12/2014 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
10600-12-12
16/12/2014
בפני השופט:
נוהאד חסן

- נגד -
מבקשת:
מ. י. א
עו"ד מירב אפרים ואח'
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד א. דקל
החלטה
 

 

  1. המומחה, פרופ' מירצה סיגל, מתבקש להשיב על השאלות כדלקמן:

     

    א.האם כל אדם הפונה לרופא עם תחושת חרדה, מגולל בפניו את שלל תסמיניו, הכוללים חולשה, דפיקות לב, הזעה, רעד, קושי בנשימה, חנק, כאבי ראש או חזה, בחילות, סחרחורות, נימול ושלשולים?

     

    ב.בסעיף ג(2) לחוות דעתך קבעת כי החל מחודש 1/2012, בו אירעה התאונה, ועד לחודש 12/2012, חלה החמרה במצבה הנפשי של התובעת.

    כן עולה מסעיף 2 לתשובותיך לשאלות ההבהרה, כי ביום התאונה (2.1.12), נרשמה לתובעת תרופת אלפרדיל לטיפול בחרדה, וכן מפירוט עברה הרפואי של התובעת (סעיף א' לחוות הדעת) עולה כי לא קיים בתיק הרפואי תיעוד על חרדה מיום 2.4.09 ועד ליום התאונה (שנתיים ו-9 חודשים).

     

    1)לאור האמור לעיל, נא הבהר בצורה מנומקת את קביעתך, כי ההחמרה במצבה הנפשי של התובעת (עליה הצבעת) החל מיום התאונה ואילך, אינה קשורה לאירוע בעבודה.

     

    2)איזה משקל יש לדעתך לתת לעובדה כי במשך כשנתיים ו-9 חודשים, אשר הסתיימו במועד התאונה, לא היו לתובעת תלונות כלשהן על מצבה הנפשי? נא פרט ונמק.

     

    3)בתשובה ב' לשאלות ההבהרה ציינת כי "התקף חרדה הוא ביטוי להפרעת חרדה, אשר כשלעצמו אינו מבשר בהכרח על החמרה במצב...".

    מתשובתך ניתן להסיק, כי ישנם מקרים בהם התקף חרדה אכן מבטא החמרת מצב. מהם אותם מקרים?

     

    4)כיצד מתיישבת קביעתך, כי בחודשים ינואר עד דצמבר לשנת 2012 היתה החמרה במצבה החרדתי של התובעת, עם תשובה ב' לשאלות ההבהרה, לפיה "לעיתים, ריבוי בתכיפות התקפי חרדה, או בעצמתם, עשוי להעיד על החמרה במצב הנפשי, אך אין זה המצב שלפנינו"?

     

    ג.בחוות דעתך נכתב כי "הפרעת חרדה שוללת תגובה הסתגלותית". האם נכון כי אנשים הסובלים מהפרעת חרדה, ובכלל זה התובעת, רגישים יותר לאירועי לחץ חיצוניים המהווים טריגר להחמרה במצב החרדתי או לתגובה הסתגלותית ("גולגולת דקה")? נא נמק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ