חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 10584-01-15 א' ס' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 02/04/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
10584-01-15
01/03/2015
בפני השופטת:
אורית יעקבס

- נגד -
המבקש:
ס.א.ס.
עו"ד עימאד נאסר
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד אברהים מסארווה
החלטה

 

 

 

1.עניינו של ההליך שלפני הינו בקשת ארכה להגשת ערעור, שהגיש המבקש, בחודש ינואר 2015 (להלן:"הבקשה"), הן ביחס להחלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 3/12/13 והן ביחס להחלטת הועדה לעררים לענין אי כושר מיום 12/1/14.

 

2.בתאריך 19/1/15, הודיע הנתבע כי הוא מתנגד להארכת המועד שהתבקשה הואיל והיא הוגשה הרבה מעבר ל - 60 הימים שעמדו לרשות המבקש להגיש את ערעורו.

 

3.לאחר שלמבקש ניתנה הזדמנות להתייחס לעמדת המשיב והואיל והוא הודיע כי הוא עומד על בקשתו וכן השלים טיעוניו והתייחס להחלטותיו השונות של בית הדין, ניתנת בזאת ההחלטה בבקשה וזאת על סמך כל החומר שהוגש לתיק, הכל בהתאם להחלטות מיום 11/2/15 ומיום 26/2/15.

 

4.להלן טענות ב"כ המבקש:

 

א.אמנם החלטת הועדה לעררים לענין אי כושר התקבלה אצל המערער בסמוך למועד הועדה, אשר התכנסה, כאמור, ביום 12/1/14, אלא שאת פרוטוקול הועדה לא קיבל.

ב.גם העתק מחוו"ד של המומחה בתחום הריאות, לא קיבל המערער חרף פניותיו וזאת בטענה כי הוא "לא עבר חוו"ד רופא ריאות" - טענה שאינה נכונה שכן בפרוטוקול הועדה הרפואית מדרג ראשון, צווין כי קיימת חוו"ד של ד"ר טטיאנה בויקנר מתאריך 30/9/14.

 

ג.מאחר והמסמכים שביקש המבקש לא הומצאו לו, הוא לא יכל להגיש ערעור מנומק.

 

ד.המבקש מודע לכך שביה"ד אינו יכול להאריך את המועדים להגשת תובענות או ערעורים והוא גם ער לעב"ל 1282/00 ולפסקי דין אחרים אלא שהמועדים שנקבעו בתקנות כפופים להוראות חוק ההתיישנות הקבועים עילות להארכת ההתיישנות או להפסקת מירוצה.

 

ה.למרות שהמשיב לא העלה במפורש טענת התיישנות הרי שברור שלכך התכוון עת ציין כי חלפו 60 הימים שעמדו לרשות המבקש להגיש את ערעורו והרי קיימת פסיקה הקובעת כי מן הראוי שהמל"ל לא יעלה בכל מקרה את טענת ההתיישנות אלא במקרים בהם יש בידיו נתונים ושיקולים סבירים המצדיקים את העלתה, דבר שלא התקיים במקרה של המבקש וזאת בהתאם לסעיף 8 לחוק ההתיישנות והואיל והעובדות המהוות את עילת ערעורו נעלמו מעיניו מקום שלא קיבל את חוות הדעת של מומחה הריאות

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ