אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אכיפת הסכם גירושין ושערוך

אכיפת הסכם גירושין ושערוך

תאריך פרסום : 30/05/2010 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
1014-02
26/05/2010
בפני השופט:
נפתלי שילה

- נגד -
התובע:
פלונית
עו"ד יגאל וייס
הנתבע:
אלמוני
עו"ד עדן רוזנשטיין - ארביב
פסק-דין

בהסכם גירושין שערכו הצדדים לפני יותר משמונה שנים נקבע, כי בתמורה לתשלום כספי מאת הנתבע לתובעת, התובעת תפנה את דירת הנתבע. עד היום לא פונתה הדירה ע"י התובעת והנתבע לא שילם את התשלום הכספי לתובעת. השאלות העומדות להכרעה בהליך זה  הן מי הפר את ההסכם? האם זכאית התובעת לאכיפתו ולקבלת פיצויים או שהנתבע זכאי לתשלום הקנס בגין האיחור במסירה ולמצער לדמי שימוש ראויים עקב שימוש התובעת בדירתו? כמו כן, כיצד יש לשערך את התשלום הכספי שנקבע בהסכם? 

א.         רקע עובדתי

1.         הצדדים  חתמו על הסכם גירושין אשר אושר וקיבל תוקף של פסק דין ע"י בית המשפט  ביום 20.1.02  (להלן: "ההסכם")

2.         סעיף 9 להסכם  קובע בין היתר כדלקמן:

א . הצדדים מצהירים כי הבעל הוא בעל הזכויות בדירת המגורים ב... (להלן: "הדירה")... הצדדים מסכימים ומצהירים כי  למרות הרישום האישה היא בעלת הזכות לחלק היחסי מהתמורה כמפורט בס"ק ב' להלן.

ב. הדירה תימכר כפנויה בשוק החופשי לכל המרבה במחיר ותמורתה (להלן: "התמורה") תתחלק בין בני הזוג כמפורט להלן: האישה תקבל סך של 210,000 דולר והבעל יקבל את היתרה. מובהר כי חלוקת התמורה מהדירה נעשית במסגרת חלוקת הרכוש בין הצדדים...

ה. עד ליום  1.3.02 יעזוב הבעל את הדירה (להלן: "יום הפינוי") יתגורר בנפרד ולא יחזור אליה אלא לצורך ביצוע הסדרי הראיה כאמור בהסכם זה. האישה הבן והילד יהיו רשאים להמשיך ולהתגורר בדירה, ללא תשלום תמורה ו/או שכר לבעל על פי התנאים והמועדים הנקובים בהסכם זה להלן.

ו. למען הסר ספק - אין בעובדת עזיבת הבעל את הדירה, כדי לפגוע במשהו בזכויותיו בו, כנקוב בהסכם זה להלן וכי אין בעזיבתו על מנת להעניק לאישה זכויות קנייניות בבעלות של  הבעל בדירה אלא זכות שימוש בו...

ז. האישה מתחייבת לפנות הדירה במועד הפינוי  אשר יקבע עם קונה הדירה, כאשר קיבלה על כך הודעה בדואר רשום לפחות 60 יום קודם. במידה והדירה לא תימכר מתחייבת האישה לפנות את הדירה עד ליום 30.8.03. מובהר כי הפינוי יהיה מול מלוא התשלום בסך 210,000$...

ח. אישור הסכם זה יהווה פסק דין לפינוי הדירה כנגד כל אחד מהצדדים במועדים הרלוונטים הקבועים בהסכם לגבי כל אחד מהם. צד אשר לא יפנה את הדירה במועד הקבוע בהסכם זה ישלם לצד האחר פיצוי קבוע ומוסכם מראש בסך 75$ ליום עבור כל יום איחור בפינוי וזאת החל מהיום השמיני לאיחור.

ט. שבוע לפני פינוי הדירה על ידי האישה יעביר הבעל לידיה הנאמנות של עו"ד קרי רכטר את הסך כמפורט בס"ק (ז) לעיל והיא תעבירו לאישה בכפוף לפינוי הדירה בפועל".

3.         אין מחלוקת כי הדירה לא פונתה ע"י התובעת ביום 30.8.03  והנתבע לא הפקיד את הסך של 210,000 דולר (להלן: "התמורה") במועד שנקבע בהסכם. מסתבר כי היתה הבנה בין הצדדים שלא לממש באותה עת,  את שנקבע בסעיפים הנ"ל של ההסכם.

4.         ביום  5.7.04  פנתה ב"כ הנתבע לב"כ התובעת ובקשה לדעת מה המועד המדויק  שבו תפנה התובעת את הדירה. מכתבים  נוספים נשלחו ע"י ב"כ הנתבע ביום 22.7.04 וביום 18.8.04 לב"כ התובעת. במכתבים אלו חזר הנתבע וביקש לדעת את מועד הפינוי, על מנת שיוכל לעמוד בהתחייבותו ולהיערך לתשלום התמורה. כמו כן, ציין הנתבע במכתביו, כי מועד הפינוי יהיה לכל המאוחר בתם שלושה חודשים מיום דרישתו הפורמאלית הראשונה לפינוי, ביום 5.7.04.

5.         ביום 22.8.04 השיב ב"כ התובעת והודיע כי התובעת תפנה את הדירה לאחר שיופקד סך התמורה. במכתבו, ביקש ב"כ התובעת מב"כ הנתבע כי היא "תאשר לו" שהפינוי יידחה עד ליום 1.8.05 וכי התמורה תופקד עד ליום 25.7.05.

6.         ב"כ הנתבע השיבה במכתב מיום 7.11.04,  כי הנתבע  אינו מסכים לכל ארכה בפינוי, מאחר ועל פי ההסכם, על התובעת לפנות את הדירה בתוך 60 יום ולפנים משורת הדין, העניק הנתבע לתובעת ארכה בת חודש נוסף. בכל מקרה, הדגיש הנתבע כי אין מצדו כל הסכמה לדחיית הפינוי לחודש יולי 2005 והיה על התובעת לפנות את הדירה לכל המאוחר ביום 5.10.04. הנתבע ציין גם, כי על פי ההסכם, חבה התובעת בפיצוי בגובה של 75$ בגין כל יום איחור מאותו מועד.

7.         הנתבע שלח מכתבי התראה נוספים ביום 4.1.05 ו 15.5.05 ואולם  התובעת לא הודיעה מתי היא תפנה את הדירה. הנתבע מאידך,  לא הפקיד את התמורה בידי עו"ד רכטר (להלן: הנאמנת"), כפי שנקבע בהסכם.  

8.         ביום 6.12.07 שלח ב"כ הנתבע מכתב לב"כ התובעת וביקש לדעת בתוך 3 ימים את מועד הפינוי ובהתאם, יופקד על ידו סכום התמורה אצל הנאמנת.

9.         ביום 18.12.07 הגישה התובעת תובענה לביטול הסכם הגירושין (תמ"ש 1012/02). לטענתה, הצדדים ביטלו את ההסכם בהתנהגות לאחר חתימתו. כמו כן, טענה התובעת כי יש  לבטל את ההסכם מאחר והוא נחתם "מחמת עושק וכפייה" ולחילופין, יש לבטלו מאחר והנתבע הפר את ההסכם הפרה יסודית, בכך שלא העביר לתובעת את התמורה.

10.        ביום 19.12.07 הגיש הנתבע בקשה לביצוע פסק הדין בלשכת ההוצאה לפועל והוא עתר לפינוי התובעת מהדירה, בהתאם להסכם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ