אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> איסור שימוש ברכב כשרשיון הנהיגה פקע וכשיש לנהג עבר פלילי כבד

איסור שימוש ברכב כשרשיון הנהיגה פקע וכשיש לנהג עבר פלילי כבד

תאריך פרסום : 03/07/2006 | גרסת הדפסה

ב"ש
בית המשפט לתעבורה ירושלים
681-06
02/07/2006
בפני השופט:
אביטל חן

- נגד -
התובע:
1. חב' אלעולה מחצבות
2. טהה האני חמדאן

עו"ד עו"ד אבו-לבדה
הנתבע:
מדינת ישראל
עו"ד פרנק מרק
החלטה

בפני בקשה לבטל הודעת איסור שימוש ברכב.

ביום 21.6.06 נתפס המבקש 2 כאשר הוא נוהג ברכב למרות שרשיון הנהיגה שלו פקע באפריל 2003.

למבקש 2 נרשם דוח בגין נהיגת רכב ללא רשיון נהיגה תקף, עבירה על סעיף 10 א' לפקודת התעבורה תשכ"א - 1961 ובנוסף החליט קצין משטרה לאסור את השימוש ברכב למשך 30 יום בהתאם לסמכותו בסעיף 57 א' לפקודת התעבורה תשכ"א - 1961.

המבקש 1, הוא בעל הרכב, והמבקש 2, הוא הנהג, עררו על החלטת הקצין לאסור את השימוש ברכב לבית משפט זה.

המבקשים טוענים בעיקר כי אין אפשרות לאסור שימוש ברכב של אדם אשר החזיק בעבר רשיון נהיגה, וזאת בשל לשונה של התוספת השביעית לפקודת התעבורה והקובעת כי איסור שימוש ברכב יכול שיעשה כאשר נהג אותו רכב עבר עבירה לפי סעיף 10 לפקודה, למעט נהיגת רכב על ידי מי שהיה בעל רשיון נהיגה ולא חידשו.

אין חולק כי המבקש 2 היה בעל רשיון נהיגה בעבר, רשיון הנהיגה לא חודש ומשכך, אין המדובר בנהג שאינו מורשה כלל, ולקצין לא קמה הסמכות  ליתן הודעת איסור שימוש ברכב.

המשיבה טוענת מנגד כי סעיף 6 לתוספת השביעית לפקודת התעבורה והדן בעבירה לפי סעיף 10 א' אינו מכוון לנהג אשר תוקף רשיון נהיגתו פקע מעבר לשנה, שכן נהג אשר רשיון הנהיגה שלו לא חודש במשך תקופה העולה על שנה אחת יחשב לפי תקנה 172 א' לתקנות התעבורה כמי שאין לו רשיון כלל והוא מבקש רשיון מחדש.

השאלה שבמחלוקת היא, האם רשאית משטרת ישראל לאסור שימוש למשך 30 יום ברכב כאשר נהגו נחשד בנהיגת רכב  בזמן שרשיון הנהיגה שלו פקע?

דיון :

סמכותו של קצין ליתן הודעת איסור שימוש ברכב מכח סעיפים 57 א' ו 57 ג' תקום כאשר נהג חשוד בביצוע העבירה הנמנית על התוספת השביעית לפקודת התעבורה תשכ"א 1961.

סעיף 6 לתוספת השביעית לפקודת התעבורה קובע כדלקמן:

                        (6) עבירה לפי סעיף 10 לפקודה למעט נהיגת

                        רכב ע"י מי שהיה בעל רשיון נהיגה ולא חידשו.

עיון בסעיף 10 לפקודת התעבורה מעלה כי סעיף 10 א' דן באיסור לנהוג רכב מנועי, אלא לבעל רשיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג, ועל פי תנאי הרשיון, וסעיף 10 ב' דן במתן רשות נהיגה לאדם שאינו מורשה.

סעיף 10 א' אינו עושה אבחנה כלשהי בין נהג שהיה בעבר בעל רשיון נהיגה, אך רשיונו פקע, או הותלה, לבין נהג אשר מעולם לא הוציא רשיון נהיגה. זה גם זה יואשמו באותו סעיף והשוני בהתייחסות אליהם מתבטא ברמת הענישה.

נהג אשר משרד הרישוי אינו מחדש את רשיונו למשך שנה אחת, ידרש, בהתאם לתקנה 172 א' לתקנות התעבורה תשכ"א 1961, לעמוד בבחינות ובבדיקות כאילו היה מבקש רשיון נהיגה.

תקנה 172 א' קובעת כדלקמן:

                                    " לא יחודש רשיון נהיגה שלא היה לו תוקף

                                    משך תקופה העולה על שנה אחת, אלא אם

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ