- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אינגבר נ' עיריית תל אביב-יפו
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות הרצליה |
40787-02-10
2.5.2011 |
|
בפני : חנה קלוגמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: זאב אינגבר (להלן "התובע") |
: עיריית תל אביב-יפו (להלן "הנתבעת" או "העיר י יה" ) |
| פסק-דין | |
פסק דין
תחילתה של תביעה זו בשלוש מודעות שנתלו בתחומי הרשות הנתבעת . פקחי הנתבעת רשמו בגינן דוחות לבעל מספר הטלפון הנייד שצוין במודעות. כתבי האישום שהוגשו בגין הדוחות בוטלו במועד הדיון עוד לפני ההקראה, לאור טענת התובע, אותה חזר וטען מרגע שקבל את הדוחות, שהוא אינו הנאשם הנכון. בתביעה שבפניי עותר התובע לקבלת פיצוי בגין ההוצאות שנגרמו לו מניהול ההליך הפלילי.
תמצית טענות התובע:
התובע אינו חולק על כי נתלו שלוש מודעות בניגוד לסעיף 7(5) לחוק העזר לתל אביב יפו (שילוט), התשנ"ג 1992 (להלן: "חוק העזר"), אלא שלטענתו היה על העירייה לבטל את הקנסות שהוטלו עליו באופן אישי מיד לאחר שהסב את תשומת לב העירייה לכך שהוא איננו הנאשם הנכון דבר העולה מקריאת מכלול פרטי המודעות.
למרות פניות התובע ובתו לעירייה לבטל את הדוחות שהוטלו על התובע הדבר לא נעשה, והתובע שחשש שהקנסות יחולטו הגיש בקשה להישפט (סעיף 12 לכתב התביעה). רק במועד הדיון החליטה הנתבעת לבטל את כתבי האישום עוד לפני ההקראה, לאחר שקבלה למעשה את טיעוני התובע שכתבי האישום בטעות יסודם.
ביטול כתבי האישום נעשה בשלב שלתובע נגרמו כבר הוצאות ועוגמת נפש, אך דרך הביטול (לפני ההקראה) סגרה בפניו את האפשרות לדרוש פיצוי בהתאם לסעיף 80 לחוק העונשין ולכן בחר הוא בהגשת תביעה זו בשלושה ראשי נזק כמפורט להלן:
" פיצוי התואם שכ"ט עו"ד והוצאות משפט לדוגמא סך של 3,333 ₪
פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לתובע ולבני משפחתו, סך של 3,333 ₪.
פיצוי בגין הוצאות וביטול זמן שנגרמו לתובע ולבני משפחתו, סך של 3,333 ₪"
(סעיף 24 לכתב התביעה).
התובע חוזר ומדגיש בכתבי טענותיו את חובתה של העירייה לבצע את תפקידה ולהפעיל את סמכויותיה במיומנות וזהירות , כשלטענתו במקרה הנדון התרשלה העירייה במילוי חובתה וגרמה לתובע ומשפחתו הן עוגמת נפש והן הוצאות מיותרות.
בנסיבות אלו יש לפצותו בסכום הנתבע על ידו.
תמצית טענות הנתבעת:
הנתבעת טענה שיש לדחות את התביעה על הסף ולגופו של ענין טענה כדלקמן:
עובדתית הוצאו הדוחות על תליית המודעות כנגד התובע מאחר והפרטים שהיו על המודעות הובילו אליו. במודעות צוין שם פרטי ומספר טלפון נייד. לאחר קבלת צו מבית משפט קבלה העירייה את פרטיו של בעל המספר ששמו צוין על המודעות וכך הגיעה לתובע.
התובעת טענה שהאחריות לביצוע העבירות בגינן הוטלו הדוחות הייתה מוטלת על התובע מכוח החזקות הקבועות בסעיף 20 לחוק העזר.
כמו כן טוענת העירייה כי בתו של התובע, שתלתה את המודעות שלחה אמנם מכתב בו הודתה בעובדות, אך לא בקשה לשנות את השם על הודעת הקנס (נספח 2 לכתב התביעה). מלבד מכתב זה של בתו של התובע לא התקבלה התייחסות נוספת מטעם התובע, אשר ייתכן והייתה מקטינה את הנזק הנטען.
מכל מקום כתבי האישום בוטלו ולטענת העירייה לא נגרם לתובע כל נזק ממשי.
לעניין גובה הנזק:
עוגמת נפש – התובע לא עומד בקריטריונים שנקבעו בפסיקה למתן פיצויים בגין עוגמת נפש כפי שפורט בבר"ע (מחוזי יר' 2013/96 מדינת ישראל – משרד החינוך והתרבות נ' יובל גינבר, תק-מח 96(3) 103.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
