אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אחד עשר חודשי פסילה לנהג אגד שפגע בהולך רגל שחצה את הכביש ברמזור אדום

אחד עשר חודשי פסילה לנהג אגד שפגע בהולך רגל שחצה את הכביש ברמזור אדום

תאריך פרסום : 12/08/2008 | גרסת הדפסה

ת"ד
בית המשפט לתעבורה ירושלים
2394-07
10/08/2008
בפני השופט:
אברהם טננבוים

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד אורנה לרמן
הנתבע:
מזרחי מיכאל
עו"ד בן צבי רבקה
גזר דין

מבוא

1.         המקרה שלפנינו הוא אופייני בתאונות דרכים בהם מעורב כלי רכב והולך רגל.  קרי, שני הצדדים לא נהגו כשורה בהתנהגותם.  הנהג לא נזהר כיאות בנהיגתו והולך הרגל לא הלך כיאות ושילוב של שני אלה גרם את התאונה.  עקרונית, די היה אם אחד מהם היה מתנהג כפי שנדרש ממנו בחוק על מנת למנוע את התאונה.  ניסיון החיים הוא שמספיק שאחד מהצדדים מקפיד הקפד היטב על התנהגותו כדי למנוע הרבה מהתאונות.

לא זה היה המקרה שלפנינו ואין לנו אלא להצטער על כך.  ומכאן לפירוט העובדות.

העובדות כפי שנקבעו בהכרעת הדין

2.        הנאשם, מר מיכאל מזרחי (להלן: "הנאשם"), הורשע בעבירות שונות על פקודת התעבורה ותקנותיה, הכוללות מהירות, רשלנות, אי האטה בסמוך למעבר חצייה ושטחים בנויים, גרימת נזק, חבלה של ממש ופתיחת טכוגרף שלא כדין.

3.        בקליפת אגוז, התאונה אירעה בתאריך 16.10.2006 בסמוך לשעה 11:30. הנאשם, נהג אוטובוס ציבורי בחברת אגד, נסע באוטובוס קו 7, מכיוון כללי מרכז העיר לכיוון כללי תחנה מרכזית ירושלים.

4.         בהגיעו בסמוך למעבר החצייה בצומת הרחובות יפו - שערי צדק, וכשהוא נוהג את האוטובוס בנתיב תחבורה ציבורית במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך, הבחין הנאשם בהולך רגל מר אביעזר רביצקי החוצה את הכביש משמאל לימין כיוון נסיעתו (להלן: "הנפגע").

5.         הנפגע חצה את הכביש כשהאור הדולק ברמזור המיועד להולכי רגל אדום, וכשהוא משוחח במכשיר הטלפון הנייד. הנאשם הסיט את האוטובוס לימין בניסיון למנוע את התאונה ובתוך כך פגע במעקה הבטיחות על אי התנועה שמימין לנתיב נסיעתו, חזר לכביש ונעצר. חרף ניסיונו של הנאשם, נפצע הנפגע קשה בראשו משמשת החלון הקדמית שמאלית של האוטובוס.

6.         בסמוך לאחר התרחשות התאונה פתח הנאשם את מכשיר הטכוגרף והוציא מתוכו את הדסקה. זמן קצר לאחר מכן החזירה למכשיר ובהמשך הוציאה בשנית.

7.         ישיבות הקראה התקיימו בתאריכים 16.9.2007, 1.11.2007 ו - 28.11.2007. ישיבת הוכחות התקיימה בתאריך 15.1.2008.

8.         בהתאם להוראת סעיף 144 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב - 1982, הסכימו הצדדים על הגשת חומר הראיות לבית המשפט וסיכום טענות הצדדים בכתב.  לאחר בקשות הארכה שונות, הגיעו אלי המסמכים המסכמים ביום 25.5.2008.

הנאשם הורשע על ידי בהכרעת דין מפורטת שניתנה ביום 6.7.2008 ונשלחה לצדדים בדואר.

טענות הצדדים באשר לענישה הראויה

בתאריך 15.7.2008 טענו לפני הצדדים לעונש.

9.         המאשימה ביקשה לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: פסילה ממושכת של שנים ארוכות ולפחות שנתיים, פסילה על תנאי, קנס ומאסר על תנאי בגין נהיגה תחת פסילה. המאשימה נימקה בקשתה בחומרת העבירות בהן הורשע הנאשם, לרבות נהיגתו המהירה ואי שימת לבו למתרחש בכביש. המאשימה התייחסה לחבלות החמורות שנגרמו לנפגע, תוך שימת דגש להשפעתו  היות הנפגע אישיות ידועה וחתן פרס ישראל.

10.        ב"כ הנאשם מאידך, ציינה את רשלנותו התורמת של הנפגע להתרחשות התאונה והוסיפה כי הנאשם חש כי המשטרה החמירה עמו, בשל זהות הנפגע. ב"כ הנאשם טענה כי הנאשם נסע במהירות המותרת בחוק וכל חטאו לעניין פתיחת הטכוגרף היה שביקש לבדוק את מהירות נסיעתו. בנסיבות אלה, ביקשה ב"כ הנאשם כי בית המשפט יסתפק בעונש של פסילה מינימלית ביותר, אם בכלל, ושל"צ.

השיקולים לענישה הראויה

11.         בבואנו לשקול את הענישה הראויה למקרה זה, יש ליתן את הדעת לאינטרס הציבורי. נסיבותיו האישיות של הנאשם פחותות בחשיבותן מאינטרס זה. אין מחלוקת כי ענישה מרתיעה יש בה כדי לסייע במלחמת החורמה בתאונות הדרכים ובקטל בכבישים, זוהי הנחיית המחוקק וזוהי גישת הפסיקה.

12.         העבירות אותן ביצע הנאשם הן עבירות חמורות ביותר. כך, המדיניות המקובלת היא להחמיר בעבירות הגורמות לחבלה ופגיעה בבני אדם. "לאחרונה נקבע ובצדק, על-ידי בתי-המשפט, שיש להחמיר בעונשם של עברייני תנועה ובמיוחד בעבירות בהן נהרגו או נפגעו בני-אדם"(כב' השופט אריאל בע"פ 4396/98 מאג'יד הייב נ. מ"י, דינים עליון כרך נד, 595, בהחלטה שניתנה ביום 15.7.98).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ