מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אברמוב ואח' נ' קידר ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אברמוב ואח' נ' קידר ואח'

תאריך פרסום : 18/06/2010 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי מרכז
16583-12-09
17/06/2010
בפני השופט:
ורדה פלאוט

- נגד -
התובע:
1. יורם אברמוב
2. אדווה אברמוב

הנתבע:
1. אפרים קידר
2. ציפורה קידר

החלטה

ביום 16.5.10, ניתן פסק-דין על דרך הפשרה, בערעור שהגישו המבקשים כנגד המשיבים, ובו חוייבו המשיבים לשלם למבקשים סך 18,000 דולר ארה"ב.

ביום 15.6.10, כחודש לאחר מועד מתן פסק הדין, הגישו המבקשים את הבקשה שבפני, למתן צווי עיקול במעמד צד אחד, על יסוד תקנה 363(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, הקובעת:

"בית המשפט רשאי ליתן סעד זמני להבטחת ביצוע פסק הדין בעת מתן פסק הדין או בתכוף לאחריו ..."

לענין פרשנות הביטוי "בתכוף לאחריו" נקבע בע"א 288/05 גדרם שמנים בע"מ בפירוק נ' אריה רוזנצוויג (פורסם ב"נבו"):

"אין לקבוע מסמרות בשאלה, מהי תקופת הזמן בה מתקיימת הסמכות האמורה לאחר מתן פסק הדין, וברי, כי כל מקרה צריך להיבחן על פי נסיבותיו. על כל פנים, מן הביטוי "בתכוף לאחריו" עולה, כי מדובר בהכרח בפרק זמן קצר".

וכן ר' ע"א 890/05 עוזי משה נ' שקב השקעות בע"מ (פורסם ב"נבו"), שם נקבע כי החלטה המטילה עיקול זמני, אשר ניתנה למעלה משבועיים לאחר מתן פסק הדין, אינה יכולה להחשב כהחלטה שניתנה "בתכוף" לאחר פסק הדין, במובן תקנה 363(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי.

תכלית תקנה 363(ב) היא למנוע מצב בו בתקופה שמיום מתן פסק-דין ועד לנקיטת הליכי הוצל"פ על ידי הזוכה, יבריח החייב (המשיב) את נכסיו. על כן מאפשרות התקנות לזוכה לבקש בעל פה במעמד מתן פסק הדין או מיד לאחר שקיבלו לידיו, סעד זמני להבטחת ביצוע פסק הדין.

בעניינינו, המבקשים הגישו את בקשתם בשיהוי, כחודש לאחר מתן פסק הדין ולא בתכוף לאחריו. אין בבקשה ולו טעם אחד לשיהוי בהגשת הבקשה ו/או מענה לשאלה מדוע לא פנו המבקשים ללשכת ההוצל"פ לשם ביצוע פסק הדין ממועד נתינתו ועד היום, בפרט כאשר ביום 30.5.10 הגישו המשיבים בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין, מחמת העדר יכולת כלכלית.

על כן הבקשה נדחית.

אין צו להוצאות.

ניתן היום, ה' תמוז תש"ע, 17 יוני 2010, בהעדר הצדדים, בסמכותי כרשמת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ