החלטה
בתיק זה ניתן צו להגשת ראיות.
כן תלויה ועומדת עדיין בקשה לגילוי ספציפי, הממתינה לתשובות.
נדרשת החלטה בשתי בקשות אחרות.
בש"א 13355/09 היא בקשה למתן צווי עשה, שהוגשה מטעם הנתבעים בהליך.
התביעה נסבה על פעולות נטענות שונות המיוחסות לנתבעים בחברת אחוזת ראשונים בע"מ, העוסקת בהפעלת תחנת מוניות (להלן: "החברה"), וזאת בניגוד לתקנונה ובניגוד לתוספת לתקנונה.
בכתב התביעה המתוקן, מפרטים התובעים שורה של פעולות נטענות שביצעו הנתבעים, אשר הובילו לגזילת זכויותיהם של התובעים בחברה, וביניהן, גזילת כספי החברה, ניהול ענייניה הכספיים של החברה כראות עיניהם של הנתבעים, מינוי גורמים מטעם הנתבעים לתפקידים שונים, על אף שאינם בעלי מניות בחברה והפסקת עבודתו של התובע 6 בחברה.
התובעים עתרו למתן מספר סעדים הצהרתיים בדבר תוקף החלטותיהם ופעולותיהם של הנתבעים ובנוסף, להורות לנתבעים להימנע מליתן הוראות לפקידי וסדרני החברה בכל נושא; להימנע מלפגוע בנכסי החברה וכספיה ולהשיב כל סכום כספי שנגזל על ידם ושהיה שייך לחברה; לפעול להשבת רישום שמו של התובע 6 ברישומי רשם החברות; להימנע מלפגוע במקור פרנסתם של התובעים ולאפשר להם נסיעות במוניות על פי הסדר המקובל.
ביום 11/10/07 הגישו התובעים בקשה למתן צווי מניעה (בש"א 19655/07), אשר התקבלה, באופן חלקי, בהחלטתו מיום 12/11/07 של כב' סגן הנשיאה, השופט יהודה זפט. במסגרת החלטה זו, הורה כב' השופט זפט לנתבעים להימנע מעשיית כל דיספוזיציה במניות החברה ובנכסיה; להימנע מלהציג עצמם כמנהלי החברה או נציגיה הנבחרים ולפעול בשם החברה; לאפשר לתובעים להתחבר לתדר התקשורת של החברה בו מועברות ההודעות לנסיעות לנהגים הפועלים במסגרת החברה; להימנע מלהפריע לתובעים לקבל הפניות לנסיעות במוניותיהם באמצעות מערכת הקשר של החברה או בכל אמצעי אחר.
בבקשה הנוכחית, טוענים הנתבעים, כי מכח ההחלטה מיום 12/11/07, היו אמורים התובעים להתנהל בתום לב, כלומר לא לנקוט בפעולות השעיה וחילוט מניות כלפי הנתבעים, עד לסיום ההליך הנוכחי. אלא שבפועל, התובעים התנהלו בחוסר תום לב, ופעלו לנישול הנתבעים 1, 2, 4 ו-5 מבעלותם במניות החברה ומעבודתם בחברה ובתחנת המוניות, וזאת בניגוד לרוב הנדרש לכך, המעוגן בהוראת סעיף 5ב' בתקנון (60% מבעלי מניות החברה).
הנתבעים עותרים למתן צו עשה המורה לתובעים או מי מהם או מנהלי החברה לפעול להשבת חברותם של בעלי המניות-התובעים וכן לבטל את השעייתם ולהתיר את חזרתם לעבודה בתחנת המוניות. בנוסף, עותרים הנתבעים למתן צו עשה המורה על ביטול ההחלטה מיום 15/5/09, המורה לקבל כחבר בתחנה וכבעל מניה את מר מוטי איפרגן, בכפוף לקביעת שווי מסויים למניה.
כידוע, מתן סעד זמני מותנה בהגשת תביעה עיקרית, ואין מקום ליתן צו זמני או צו ביניים אחר, אלא בסמוך לתובענה שבה נתבע הסעד העיקרי, אשר להבטחתו נועד הצו הזמני (ע"א 3603/95 הממונה על ההגבלים העסקיים נ' דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ (1996); בש"א (מחוזי תל אביב-יפו) 8615/06, ת"א 1301/06 ג'אן נ' אלטמן רוקחות (2008)).
בענייננו, הנתבעים בתיק זה לא הגישו תביעה עצמאית, ואף לא תביעה שכנגד; הם לא עתרו בבקשה לעיון חוזר בהחלטת כב' השופט זפט. לפיכך, הבקשה הנוכחית, במתכונתה זו, אינה יכולה לעמוד ודינה להימחק.
במסגרת בש"א 6780/09 עותרים הנתבעים להורות לתובעים או מי מהם, המתפקדים כמנהלים בחברה, לבוא וליתן טעם לפעולות ולדיספוזיציות שביצעו במניות החברה.
בנוסף, עותרים הנתבעים להורות על ביטול כל ההחלטות או העברות המניות, וכן לקבוע כי לא נוצרה כל זכות של בעל מניות שרישומו נגרע או הוסף לאחר ההחלטה מיום 12/11/07.
בקשה זו, בדומה לבש"א 13355/09, היא חסרת עיגון דיוני.
בנוסף, הסעדים המבוקשים במסגרת הבקשה אינם לחלוטין ברורים, ובייחוד לא ברור מהו טיבו של הסעד במסגרתו התבקשו התובעים ליתן נימוקים לפעולותיהם.
לפיכך, נמחקת גם בש"א 6780/09.
הנתבעים ישאו בהוצאות התובעים בסך 10,000 ₪ + מע"מ.
ניתנה היום, ז' סיון תש"ע, 20 מאי 2010, בהעדר הצדדים.