חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אביטן נ' כונס הנכסים הרשמי - הדרום ואח'

תאריך פרסום : 14/12/2010 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
3181-02
14/12/2010
בפני השופט:
נחמה נצר

- נגד -
התובע:
אבנר אביטן
הנתבע:
כונס הנכסים הרשמי - הדרום

החלטה

החייב עותר להורות למשיב 2 לחדול מהליכי גביה ביחס לחוב מזונות שנוצר ונתגבש ערב מתן צו הכינוס בענינו על רקע צו הפטר שניתן לו לבקשתו.

מתגובת הכונ"ר וכן מתגובת המל"ל עולה כי לדעתם צו ההפטר אינו חל על החוב האמור ולו בשים לב לאמור בסעיף 69 (א) 3 לפק' פשיטת רגל.

עיינתי בתגובות ולטעמי, זו אינה בהכרח המסקנה המתבקשת מקריאה סבירה ותכליתית של ההוראה הנזכרת שכן, ספק רב אם ניתן לראות בפירעון החיוב במזונות ע"י המל"ל לידי אשת החייב משום " חבות לפי פסק דין... בתובענת מזונות" ,במיוחד מקום בו המל"ל תובע מכח זכות שיפוי.

ראוי לציין בהקשר זה, כי אף בהליכי הוצאה לפועל , חוב שמקורו בפרעון חיוב במזונות , אינו בגדר "חוב בעד מזונות" כמשמעותו בסעיף 74 לחוק ההוצאה לפועל ועל כן נקבע, כי הסמכות לאסור חייב בגין חוב מזונות ע"פ החריגים שבסעיף 74 הנזכר, אינם חלים על חוב למל"ל הגם שמקורו בתשלום חוב מזונות תחת החייב.

בנסיבות אלה, בהחלט תיתכן האפשרות כי אם לא הגיש המל"ל תביעת חוב בגין חוב שנוצר עד ליום הכינוס, הוא לא יהיה רשאי לכוף עוד פרעונו על החייב בשל צו ההפטר.

לעניין חוב שצמח לאחר מתן צו הכינוס- ברור כי צו ההפטר אינו חל עליו, ומשבוטל עיכוב ההליכים רשאי המל"ל לחדש הליכי גביה שכן, החוב האמור, אינו בר תביעה בהליך שבו ניתן הפטר לחייב .

כאן המקום לציין כי הקצבת מזונות ע"פ סעיף 128 לפק' פשיטת רגל לפי בקשת הזכאים למזונות אינה שוללת זכות המל"ל באשר לחיוב במזונות שמועד חיובו לאחר מתן צו הכינוס שכן, בעת הקצבת המזונות נתן ביהמ"ש דעתו לכך שהזכאים גובים חלק ממזונותיהם באמצעות המל"ל.

לסיכום, חוב למל"ל שמקורו בתשלום מזונות לזכאים ע"פ חוק הבטחת מזונות שהתגבש עד למועד מתן צו הכינוס הינו חוב בר תביעה ועל כן צו הפטר חל ומשתרע גם על חיוב זה ועל כן, אין המל"ל רשאי לחדש הליכי גביה בגין החוב האמור. שונים הם פני הדברים ביחס לחוב כאמור שצמח והתגבש לאחר מתן צו הכינוס שכן לצו ההפטר אין תוקף ותחולה לגביו.

המל"ל רשאי לחדש הליכי גביה בגין חוב שצמח לאחר מתן צו הכינוס.

המזכירות תשגר החלטה זו לחייב , למל"ל וכן לכונ"ר.

ניתנה היום, ז' טבת תשע"א, 14 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ