מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו רמילה נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבו רמילה נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 06/10/2010 | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
5226-09-10
05/10/2010
בפני השופט:
מרדכי כדורי

- נגד -
התובע:
סכר אבו רמילה
הנתבע:
מדינת ישראל באמצעות לשכת תביעות תעבורה ירושלים

החלטה

בבקשה לביטול השבתת הרכב שלפני טען המבקש כי ההשבתה נעשתה בחוסר סמכות, שכן בהזמנה לדין שנמסרה לו נזכרה עבירה על תקנה 47(ה)(5) בלבד, עבירה אשר אין בה, שהיא לעצמה, כדי להסמיך קצין משטרה להשבית את הרכב.

דא עקא, מעיון בחומר הראיות שבידי המשיבה עולה בבירור כי העובדות המיוחסות למבקש כוללות גם עבירה של עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף וגם עבירה של עקיפה בעת שהדרך אינה פנויה מספיק כדי לאפשר את ביצוע העקיפה בבטחה.

על פי הנסיבות המתוארות בגב ההזמנה לדין ביצע המבקש עקיפה תוך שהוא חוצה קו הפרדה רצוף. במהלך העקיפה הגיע רכב בנתיב הנגדי, מולו של המבקש. הרכב שהגיע ממול צפר לרכב המבקש תוך שהוא סוטה ימינה ככל שניתן על מנת להימנע מפגיעה ברוכבי אופניים שנסעו בשול הדרך. הרכב הנעקף נאלץ להיצמד לימין על מנת למנוע תאונה חזיתית.

אין כל ספק בעיני כי מדובר בנסיבות חמורות, אשר יש בהן להצביע באופן ברור על מסוכנתו של המבקש.

לכך יש להוסיף את עברו של המבקש הכולל 9 הרשעות קודמות בהן עבירה של נהיגה בשכרות, בה הורשע כשלושה חודשים בלבד קודם האירוע.

לא נעלמה מעיני טענת המבקש כי בהזמנה לדין שנמסרה לו לא צויינה עבירה על תקנה 47(ד). אולם לא מצאתי כי יש בכך כדי לפגום בשיקול דעתו של קצין המשטרה.

ראשית, ברור כי מדובר בליקוי טכני בלבד.

שנית, כפי שציינה ב"כ המבקש, בצדק, אנו מצויים בשלב שלפני הגשת כתב האישום. בשלב זה על קצין המשטרה לבחון האם יש יסוד סביר להניח כי יוגש אישום נגד הנהג בגין שתי עבירות הנדונות (סעיף 57א(2) לפקודת התעבורה). על פי המפורט לעיל אין ספק כי התשובה לכך הינה חיובית.

יצוין לעניין זה כי מעיון בטופס השימוע עולה שקצין המשטרה הודיע למבקש כי קיים יסוד להניח שיוגש נגדו כתב אישום בגין שתי העבירות הנ"ל.

לאור כל האמור, אני מחליט לדחות את הבקשה.

ניתנה והודעה היום כ"ז תשרי תשע"א, 05/10/2010 במעמד הנוכחים.

מרדכי כדורי, שופט

הוקלד על ידי: ליהי גולן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ