תא"מ
בית משפט השלום באר שבע
|
54767-07-10
14/02/2011
|
בפני השופט:
יניב בוקר
|
- נגד - |
התובע:
זאייד אבו סבית
|
הנתבע:
כלל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
בפני בקשתו של המבקש, הוא התובע בתיק זה, כי אתיר לו לתקן את כתב התביעה, בדרך של הגשת כתב תביעה מתוקן, אשר משנה את פרק העובדות המבססות על עילת התביעה, מתאונה בה היה מעורב "רכב הנתבע" אשר פגע ברכבו של המבקש, לתאונה עצמית.
ב"כ המשיבה מתנגדת לבקשה לתיקון כתב התביעה וזאת משני טעמים: האחד, כי התיקון התבקש לאחר קבלת כתב ההגנה שהגישה המשיבה, וחשיפת גירסתה בפניו. השני, כי יש בידה דו"ח חקירה "חסוי" הסותר גם גירסה חדשה זו, המוצעת בכתב התביעה אשר יתוקן.
ההלכה היא כי ככלל, גישת בתי המשפט לתיקון כתבי טענות היא ליברלית (א. גורן , סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה 9 , 148) לעיתים, הותר התיקון אפילו בשלב המאוחר של ערעור (ע"א 498/83 אמישרגז החברה האמריקאית ישראלית לגז בע"מ נ' אלימלך מלבין, מב (4) 269, 274). לפיכך, בוודאי שהעובדה כי המשיבה הגישה כתב הגנה בתיק זה, אינה יכולה למנוע את תיקונו של כתב התביעה.
המבחן נוגע לשאלה האם התיקון יביא לבירור המחלוקת האמיתית הקיימת בין הצדדים, ולמיצויו של ההליך המשפטי.
מאחר והתיקון המבוקש נוגע לליבה של המחלוקת העובדתית, אין ספק שיש להתירו.
ברם, אין להתעלם, לעניין ההוצאות, מן האופן ומן המועד שבו בחר המבקש לתקן את כתב התביעה.
ראשית, כתב התביעה הוגש ביום 29/7/2010 ואילו הבקשה לתיקונו הוגשה רק ביום 24/1/2011 (ימים ספורים לפני מועד הישיבה המקדמית).
שנית, גם הבקשה לתיקון כתב התביעה נוסחה באופן לקוי, כך שאין די בתיקון המבוקש כדי להביא את כתב התביעה לכדי קוהרנטיות עובדתית.
לאור כל האמור לעיל, אין ספק שהבקשה לתיקון כתב התביעה גרמה להוצאות מיותרות לנתבעת, ולבזבוז של זמן שיפוטי יקר.
לפיכך, אני מתיר לתובע לתקן את תביעתו, על ידי הגשת כתב תביעה מתוקן שיוגש בתוך 45 ימים מיום קבלת החלטתי זו, ובמקביל, אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת את הוצאות הדיון בבקשתו ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.
בשלהי הדברים אציין כי סבורני ששגתה ב"כ התובעת עת טענה ל"חסיון" דו"ח החקירה המצוי בידיה, שכן עירבה מין שאינו במינו וכוונתה לדחיית מועד גילויו כראייה (ראה לעניין זה החלטתו של כב' הש' עמית בת.א. (מחוזי חיפה) 704/03 שירביט חברה לביטוח בע"מ נ' מפרם סוכנויות (1999) בע"מ (פורסם בפדאו"ר). מכל מקום, לא ייתכן למנוע את תיקון כתב התביעה מכוח ראייה "חסוייה", שאף בית המשפט אינו יכול להידרש אליה בשלב זה, ומבלי שיש לתובע זכות תגובה עליה.
הנתבעת רשאית להגיש כתב הגנה מתוקן, בתוך 45 ימים מיום שתקבל לידיה את כתב התביעה המתוקן.
התיק יובא לעיוני בתום המועדים האמורים לעיל.
ניתנה היום, י' אדר א תשע"א, 14 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.