מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו אל חוף נ' הכשרת הישוב חברה - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבו אל חוף נ' הכשרת הישוב חברה

תאריך פרסום : 09/10/2013 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום עכו
15993-10-11
03/10/2013
בפני השופט:
אביגיל זכריה

- נגד -
התובע:
עביר אל חוף
הנתבע:
הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ

החלטה

זוהי בקשה על פי סעיף 6ב' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן-חוק הפלת"ד), להתיר למבקשת להביא ראיות לסתור את קביעת הועדה הרפואית לעררים מיום 11.7.13 (להלן- ועדת העדרים) לפיה נקבע כי לא נותרה בה נכות צמיתה בתחום האורתופדי בעקבות התאונה. המבקשת עותרת למנות מומחה בתחום האורתופדי מטעם בית המשפט לבדיקתה וקביעת הנכות הצמיתה שנותרה אצלה בתחום זה בעקבות התאונה.

בדיון שנערך היום ניתנה תמצית ההחלטה בבקשה. להלן הנימוקים.

תאונת הדרכים שארעה למבקשת ביום 9.6.11 הוכרה כתאונת עבודה. ואולם, תביעתה להכרת דרגת נכות בעקבות כך נדחתה בהחלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 26.7.12 בה נקבע כי לא נותרה לתובעת נכות צמיתה בתחום הנטען בעקבות התאונה.

המבקשת לא השלימה עם הקביעה וערערה לבית הדין האזורי לעבודה. בית הדין האזורי לעבודה קבע בהחלטתו מיום 21.5.13 כי התיק יוחזר לוועדה הרפואית לצורך על מנת שזו תתייחס לבדיקת מיפוי העצמות שביצעה המבקשת ביום 18.10.11 ותבחן האם יש בממצאיה של בדיקה זו כדי לשנות מקביעתה.

בהתאם להחלטת בית הדין, ועדת העררים שבה ובחנה את עניינה של המבקשת כנדרש. בהחלטה מיום 11.7.13 נקבע פעם נוספת כי לתובעת לא נותרה נכות צמיתה בעקבות התאונה.

על החלטה זו נסבה הבקשה שבפניי.

המבקשת טוענת כי הודעה לא עיינה במיפוי העצמות עצמו אלא רק במסמך הפענוח שנערך על ידי ד"ר גרתי, שללה ממצאים שצוינו על ידי ג"ר גרתי ככאלה היכולים להתאים לקיומם של שברים והתעלמה מנתונים נוספים שעמדו בפניה תוך שהיא מעדיפה תוצאות בדיקת MRI על פני בדיקת מיפוי עצמות, שלשיטת המבקשת, ידועה כמדויקת יותר. בנסיבות אלה טוענת המבקשת כי מתקיימים התנאים להתיר הבאת ראיות לסתור.

המשיבה, הנתבעת בתיק העיקרי, מתנגדת לבקשה מכמה טעמים:

טענת המבקשת כנגד הועדה לפיה זו לא עיינה במיפוי עצמו להבדיל מהפענוח למיפוי הועלתה באופן סתמי מבלי להצביע על מקור חוקי שיש בו כדי לחייב הועדה לפעול כאמור; המבקשת מסתייגת מהעובדה כי הועדה הסתמכה על הפענוח של ד"ר גרתי ובאותה עת מבקשת להסתמך בעצמה על נתונים שונים מאותו פענוח עצמו; החלטת הועדה עמדה בקנה אחד עם החלטת בית הדין והייתה מפורטת ומנומקת; הנתונים האחרים אליהם מפנה המבקשת בבקשתה עמדו בפני הועדה כבר בעת מתן החלטתה הראשונית בעוד שבפעם זו נדרשה לבחון ממצאי בדיקה ספציפית; טענות המבקשת לעניין הצורך בבדיקת מיפוי עצמות חדשה או בעדיפות בדיקה זו על פני בדיקת MRI נטענו בעלמא וללא כל ביסוס. בסופו של יום טוענת לעמדת המשיבה - המבקשת לא עמדה בנטל להוכחת הטעמים המיוחדים המצדיקים היעתרות לבקשה להבאת ראיות לסתור מכוח סעיף 6ב' לחוק הפלת"ד.

לאחר עיון בבקשה ובתשובה ושמיעת טענות הצדדים דין הבקשה להידחות.

נימוקי הנתבעת כפי שפורטו בתשובתה מקובלים עליי בעיקרם ולכן אסתפק בהוספת מספר הערות קצרות:

בהליך בפני בית הדין האזורי לעבודה הגיעו הצדדים להסכמה לפיה נוכח הנתון כי בבדיקת מיפוי העצמות עלה חשד לשברים ישוב העניין לבחינת הועדה על מנת לבדוק האם יש בכך כדי לשנות מקביעתה. הסכמה זו קיבלה תוקף של פסק דין.

בהתאם לכך ועדת העררים שבה והתכנסה ובחנה את הממצאים כפי שהועלו בבדיקת מיפוי העצמות שהצביעו על חשד בלבד וזאת ביחס לממצאים אחרים שעמדו בפניה ונראו בעיניה כחד משמעיים ובהתאם לכך החליטה את שהחליטה בהחלטה מפורטת ומנומקת. לא ברורה לי טענת המבקשת כי מצד אחד לא היה על הועדה להסתמך על הפענוח של ד"ר גרתי אלא לעיין בממצאים בעצמה כשאותו פענוח עצמו הוא הבסיס היחיד הנטען בבקשתה לדבר קיומה של טעות בהחלטת הועדה.

כבר נפסק כי רק במקרים חריגים ובנסיבות יוצאות דופן ניתן להתיר הבאת ראיות לסתור על פי הסיפא של סעיף 6ב' לחוק הפלת"ד. הפסיקה הצביעה על שני סוגי טעמים עיקריים להתרת הבאת ראיות לסתור: (א) טעמים משפטיים - אם נראה לבית המשפט כי ההליך הקודם היה נגוע בפגם מהותי כגון, תרמית, קל וחומר -בטלות מדעיקרא (כגון פגיעה בעקרונות הצדק הטבעי). (ב) טעמים עובדתיים ברי משקל וחדשים, כמו אם חל שינוי מהותי במצבו של התובע או שנתגלתה נכות נוספת לאחר הקביעה הקודמת. רשימת המקרים אינה סגורה ויש לבדוק כל מקרה נתון על פי נסיבותיו ונטל ההוכחה של הנסיבות יוצאות הדופן רובץ כמובן לפתחו של הטוען לקיומן (ר': ר"ע 634/85 אבו עליון עודה נ' "רותם" - חברה לביטוח בע"מ, פ"ד לט(4), 505 בעמ' 508-509).

ועדת העררים ששבה והתכנסה בהתאם להחלטת בית הדין, בחנה את ממצאי מיפוי העצמות אל מול המסמכים האחרים שעמדו בפניה ופירטה את ממצאיה. על סמך אלה, נקבע שיעור הנכות הרפואית הצמיתה בתחום האורתופדי. בדיון בבקשה להבאת ראיות לסתור לפי סעיף 6ב לחוק הפלת"ד, אין ביהמ"ש יושב כערכאת ערעור על החלטת הוועדות הרפואיות. רק בהתקיימותם, כאמור, של טעמים מיוחדים וחריגים, ייעתר לבקשה. במקרה זה לא עלה בידי התובעת להצביע על טעמים כאמור.

אשר על כן - הבקשה נדחית.

אין צו להוצאות.

ניתנה היום, כ"ט תשרי תשע"ד, 03 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ