אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> א.א. נ׳ י.פ

א.א. נ׳ י.פ

תאריך פרסום : 28/09/2023 | גרסת הדפסה

ת"ע
בית משפט לעניני משפחה צפת
55152-09-19,54753-09-19,54718-09-19
31/07/2023
בפני סגנית הנשיא השופטת:
אביבית נחמיאס

- נגד -
התובעת:
א.א
עו"ד המאם חליחל
הנתבע:
י.פ
עו"ד יוסי אשור
פסק דין
 
 

 

לפני בקשה לקיום צוואה בעדים שערכה המנוחה בשנת 2014, אשר הוגשה ע"י בתה של המנוחה, ומנגד התנגדות לקיום הצוואה שהוגשה ע"י בנה של המנוחה בטענה להעדר כשרות לצוות והשפעה בלתי הוגנת.

 

תמצית העובדות הרלבנטיות:

  1. המנוחה הלכה לבית עולמה ביום 19.4.2019, כשהיא אלמנה. המנוחה הותירה אחריה שני ילדים, הצדדים להליך.

  2. אין חולק כי המנוחה ערכה מספר צוואות, כאשר השתיים האחרונות הן צוואה בעדים שנערכה ביום 31.5.2012 במסגרתה ציוותה את כל רכושה, לרבות הזכויות בדירה שבבעלותה, לשני ילדיה באופן שווה (להלן: "הצוואה הקודמת"), וכן צוואה בעדים שנערכה ביום 22.10.2014, היא הצוואה נשוא הליך זה, במסגרתה ציוותה את כל עיזבונה לבתה (התובעת) בלבד ולבנה (הנתבע) ציווה שקל אחד בלבד (להלן: "הצוואה האחרונה").

  3. כאמור, ביום 19.4.2019, הלכה המנוחה לבית עולמה.

  4. ביום 30.4.2019 הגישה התובעת בקשה לקיום הצוואה המאוחרת, וביום 26.6.2019 ניתן צו קיום ע"י כב' הרשם לענייני ירושה.

  5. ביום 18.8.2019 פנה הנתבע לרשם לענייני ירושה, בבקשה לבטל את הצו שניתן, ולעכב את ביצוע הצו עד לבירור ההליך. באותו היום הורתה כב' הרשמת לענייני ירושה על עיכוב השימוש בצו קיום הצוואה עד למתן החלטה בבקשה לביטול הצו.

  6. התיקים הועברו לבית המשפט לענייני משפחה. במהלך ישיבת קד"מ מיום 26.2.20, שהתקיימה בפני כב' הרשמת הבכירה עביר גבריס, הוסכם בין הצדדים כי צו הקיום יבוטל והבקשה לביטול הצו תיחשב כהתנגדות.

  7. בהמשך, ביום 15.3.20, ניתן צו להסרת חיסיון רפואי אחר המנוחה, ונקבע כי על הנתבע להגיש לתיק תוך 45 יום מסמכים רפואיים המעידים על מצבה הקוגניטיבי והנפשי של המנוחה במועד עריכת הצוואה ככל שישנם מסמכים כאמור ואשר מבססים לשיטתו "ראשית ראיה" להיעדר כשרות להבחין בטיבה של צוואה. עוד צויין בהחלטה כי על המתנגד לעתור בצירוף המסמכים האמורים למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט ולחלופין לנמק מדוע אין צורך במינוי מומחה רפואי וניתן יהיה להכריע בטענותיו ללא מינוי מומחה כאמור.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ