-
בין חברת Magna Electronics Inc. (להלן: "מגנה") לבין קבוצת חברות שתכונה להלן TRW מתנהלים הליכים בבתי משפט במחוזות שונים בארצות הברית בקשר לפיתוחים טכנולוגיים לסיוע לנהגי רכב המיוצרים ומשווקים על ידן. בקשר לאותם הליכים הוגשו למנהל בתי המשפט בישראל ארבע בקשות שונות לסייע בגביית ראיות מן המשיבה. האחרונה, שתכונה להלן בקצרה "מובילאיי", היא חברה ישראלית שמייצרת ומשווקת מערכות טכנולוגיות לסיוע לנהג. מן הבקשות עולה כי מובילאיי מספקת למגנה ול-TRW, בין היתר, תוכנה וחומרה (שבב) המותקן במוצריהן.
אציין כי בהליך שבפני יוצגה מגנה על-ידי עורך הדין ד"ר חיים שיין, ואילו TRW יוצגה על-ידי עורכי הדין זאב פרל, יוסי מרקוביץ' ויעל שלם. הגם שהן אינן צדדים פורמליים להליך העזרה המשפטית, ומשום שהן הגורמים המעוניינים בביצוע הבקשות הנדונות, אפשרתי לחברות אלה להציג את עמדותיהן.
-
הבקשה הראשונה הוגשה ביוזמת מגנה, ולאחר הגשתה הוגשו שלוש בקשות נוספות ביוזמת TRW. הבקשות הועברו לבית משפט זה מכוח חוק עזרה משפטית בין מדינות, תשנ"ח-1998 (להלן: "חוק עזרה משפטית").
-
המדובר בבקשות שהן מקבילות במהותן. הבקשה הראשונה (חד"א 13721-02-14) הוגשה במסגרת הליך שמתנהל בין מגנה לביןTRW בבית משפט במחוז מערב מישיגן. לפי המוצג בבקשה, מגנה טוענת בתביעתה ש-TRW הפרה ארבעה עשר פטנטים הרשומים על שמה, ואילו TRW עותרת לצו הצהרתי לפיו לא הפרה את הפטנטים ואין להם כלל תוקף, וטוענת שמגנה הפרה פטנט שלה. לבקשת מגנה העביר בית המשפט האמריקאי את הבקשה דנן, לגביית עדות על דרך של "deposition" ולגילוי מסמכים על-ידי מובילאיי.
-
המסמכים שחברת מובילאיי מתבקשת למסור לפי בקשה הראשונה סווגו ל-47 קטגוריות (נספח A-2 לבקשה). המדובר, כך על קצה המזלג, בדרישה לפיה מובילאיי תחשוף את המסמכים הנוגעים לטכנולוגיה שלה ולהתקשרויותיה עם TRW, לרבות התקשרויות בנוגע להתדיינות בין מגנה ל-TRW והסכמי שיפוי בין מובילאיי ל-TRW (פריטים 1-6); אלגוריתמים וקוד המקור הן של מובילאיי והן של מגנה ו-TRW, וכן מסמכים המסבירים את אופן פעולת האלגוריתמים בתוכנה של מובילאיי (פריטים 7, 12-22 ו-31-37); כל המסמכים לעניין תכנון ופיתוח השבב שמשווקת מובילאיי הן ל-TRW והן בכלל לארצות-הברית (פריטים 8-10), מסמכים המפרטים את אופן הפעולה של השבב במוצרי מגנה ו-TRW (פריט 11), מסמכים הנוגעים לזיהוי חזותי בטכנולוגיה של מובילאיי (פריטים 23-30 ו-38-45), ומסמכים הנוגעים לבקרת חשיפה במוצריה (פריטים 46-47). הוצגו אף 40 קטגוריות של נושאים לחקירה במסגרת הליך ה-Deposition (נספח A-1 לבקשה), המקבילים לנושאים שנדרשו בגילוי המסמכים.
-
הבקשה השנייה (חד"א 29280-05-14) נוגעת לתלונה אותה הגישה TRW לרשות האמריקנית לסחר בינלאומי כנגד מגנה, בטענה להפרת פטנט הרשום על שמה. במסגרת זו פנתה TRW לבית משפט במחוז קולומביה, בבקשה להעברת בקשה לגביית ראיות ממובילאיי. הבקשה הוגשה ביום 14.3.2014, ובאותו יום ניתן צו הנענה לבקשה בנוסח בו הוגשה.
-
המידע אותו מתבקשת מובילאיי למסור בצו זה מקביל לזה המתבקש ממנה בבקשה הראשונה שנסקרה לעיל. במסגרת נספח 1 לבקשה ובחלוקה ל-7 קטגוריות מתבקשת מובילאיי לחשוף את כל מסמכי ההתקשרות שיש לה עם מגנה (פריטים 1-2); מסמכים המפרטים את האלגוריתמים וקוד המקור של טכנולוגית מובילאיי ואת דרכי הפעולה שלהם (פריטים 3, 6 ו-7); ומסמכים בעניין עיצוב ופיתוח השבב של מובילאיי ואופן פעולתו (פריטים 4,5). גם כאן קיימת דרישה למסירת עדות באותם נושאים (נספח 2).
-
הבקשה השלישית (חד"א 29484-05-14) נוגעת אף היא להליך שנזכר לעיל, אותו פתחה מגנה בבית המשפט במישיגן כנגד TRW. במסגרת זו פנתה אף TRW בבקשה לגביית ראיות ממובילאיי, וביום 16.4.2014 אושרה הבקשה. היא כוללת 46 קטגוריות של מסמכים ו-39 קטגוריות של נושאים לחקירה, המקבילות במהותן למידע שגילויו מתבקש בשתי הבקשות הקודמות, בשינויים קלים.
-
הבקשה הרביעית, שאף היא סומנה במספר ההליך חד"א 29484-05-14, נוגעת לתלונה אותה הגישה מגנה בפני הרשות האמריקאית לסחר בינלאומי, בטענה לפיה TRW הפרה פטנטים הרשומים על שמה. במסגרת זו פנתה TRW לבית משפט במחוז קולומביה בבקשה נוספת לקבלת ראיות ממובילאיי, כאשר מן הבקשה עולה כי טענתה היא כי הפטנטים אינם בתוקף או ש-TRW אינה מפירה אותם. הבקשה אושרה בנוסח בו הוגשה. המידע המבוקש בה, בדרך של גילוי מסמכים (נספח 1 לבקשה) וחקירה (נספח 2), מקביל לבקשות הקודמות.