פש"ר
בית המשפט המחוזי נצרת
|
351-08
31/05/2015
|
בפני השופט:
יוסף בן-חמו
|
- נגד - |
החייב:
בניון אלי עו"ד רפי לוי
|
המשיב:
כונס הנכסים הרשמי
|
החלטה |
בפני בקשה למתן הוראות, שהגיש הנושה – מס הכנסה. ההחלטה מתייחסת גם לבקשתו של החייב למתן צו הפטר.
הנושה – אגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין הגיש בקשה למתן הוראות בה ביקש:
1. ליתן צו המורה לחייב לסלק לאלתר את החובות שיצר לאחר מועד צו הכינוס הנאמדים בסך של 130 אש"ח.
2.להורות כי ככל שהחייב לא יסלק או יסדיר את חובו בתוך פרק זמן קצוב יותר לאגף מס הכנסה להפעיל כנגד החייב הליכי גביה מכח פקודת המיסים (גביה).
3.לחילופין, להורות על ביטול הליך הפש"ר.
המבקש טוען כי החוב שבהתייחס אליו מבקשות ההוראות, נקבע בהתאם לשומות עצמיות שהגיש החייב לפי סעיף 145(א)(1) לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש) תשכ"א – 1961 ושומות בהסכם על פי סעיף 145(א)(2)(ב) ו – 152(א) לפקודה.
החייב המשיך לנהל עסק לאחר מתן צו הכינוס, לאחר שניתן לו היתר שכלל תנאים, ביניהם, "כל הוצאות פעילות העסק לרבות תשלום המיסים המתחייבים בגין פעילות העסק, ישולמו על ידי החייב מבלי שיפגע התשלום החודשי בו חויב במסגרת הליך הפש"ר". היתר העיסוק ניתן לחייב לאחר שהכנ"ר נתן את אישורו.
תגובת הנאמן :
הנאמן טען כי מאחר ונכסי החייב מוקנים לנאמן, אין המבקש רשאי להתחרות עם הנאמן כל עוד החייב מצוי בהליכי פש"ר, למרות שמדובר בחובות שנוצרו לאחר מתן צו הכינוס, ועל כן, אינם בגדר "חוב בר תביעה" בהליך הפש"ר ולמרות העובדה שקביעת ובדיקת החוב שאינו "בר תביעה" אינה בסמכותו של בית המשפט של הפש"ר.
באשר לבקשה לביטול ההליך בשל יצירת חובות חדשים, טוען הנאמן כי בהתחשב בתקופה בה שוהה החייב בהליך ומאחר שהפטר של החייב לא יפטור אותו בכל מקרה מחובות שיצר לאחר צו הכינוס, יש לשקול בכובד ראש אם להורות על ביטול ההליך.
תגובת החייב:
החייב טוען כי הוא אינו חייב את הסכום הנטען – 130,000 ₪ וכי מעולם לא יצר חובות חדשים לרשויות המס, לאחר צו הכינוס שניתן לו בשנת 2008. החייב טוען כי לא עבד כעצמאי למרות שאושר לו לעבוד כעצמאי. העסק אותו ניהל כעצמאי "מובילי גדעונה" קרס משום ששיקים של לקוחות חזרו ועל כן, הוא נקט בגינם בהליכי הוצל"פ בתיק 10-07012-13. החל מחודש 6/2010 הוא עובד כשכיר בחברת "מובילי דרור". החייב טוען כי עשה מאמצים בלתי נלאים להסדרת החוב על ידי הגשת דוחות מתקנים עבור התוקפה שלפני הליכי הפש"ר. אולם, ניסיונותיו לא צלחו בגלל עמדת שלטונות המס.
החייב טוען כי מומחים מטעמו שבדקו את דרישת המבקש לתשלום חוב שנוצר לאחר צו הכינוס, סבורים כי מגיע לחייב החזר.