חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 407-14 טקלהיימנוט נ' משרד הפנים

תאריך פרסום : 17/05/2015 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע
407-14
25/08/2014
בפני השופט:
מרדכי לוי

- נגד -
מבקש:
גברהליבנוס ברהה טקלהיימנוט
עו"ד גיא דוד
משיבה:
מדינת ישראל – משרד הפנים
עו"ד מאיר אסרף מפרקליטות מחוז דרום
החלטה
 

 

  1. לפניי בקשה לפטור מאגרה להגשת עתירה מנהלית.

  2. המבקש הוא אזרח אריתריאה שנכנס לישראל ביום 4/1/09. בהמשך שוחרר המבקש ממשמורת וקיבל רישיון ישיבה בישראל לפי סעיף 2(א)(5) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952.

    ביום 3/7/14, עת הגיע המבקש ללשכת המשיב בבאר שבע על מנת להאריך את רישיון השהייה שברשותו נמסר לו זימון לתשאול ליום 9/7/14 והודעה בדבר כוונה לתת לו הוראת שהייה. ביום 9/7/14 התייצב העותר לתשאול שבסופו החליט הממונה לתת לו הוראת שהייה שלפיה עליו להתייצב במרכז שהייה עד ליום 6/8/14.

    ביום 6/8/14 הגיש העותר עתירה נגד הוראת השהייה ובמקביל עתר גם למתן צו ארעי וצו ביניים שלפיו תוקפא את הוראת השהייה תוך כדי מתן רישיון ישיבה מסוג 2(א)(5) וכמו כן לפטור אותו מאגרה.

    ביום 12/8/14 ניתן ע"י כב' השופט י' פרסקי צו ארעי להקפאת ההוראה מיום 9/7/14 עד להחלטה אחרת.

  3. בבקשה לפטור מאגרה הנתמכת בתצהיר מטעם המבקש נטען כי המבקש עובד בבית-מלון באילת ומשתכר כ-4,000 ש"ח לחודש ומתוך סכום זה הוא משלם דמי שכירות בסך 1,250 ש"ח בחודש וכן מעביר לבני משפחתו אשר באריתריאה סך של 800 ש"ח בחודש.

  4. המדינה מתנגדת לקבלת הבקשה וטעמיה עמה. לדעת המדינה, אין מקום למתן פטור במקרה זה, בין היתר לאור האמור בתצהיר של המבקש.

  5. לאחר ששקלתי את עמדות שני הצדדים, החלטתי לדחות את הבקשה לפטור מאגרה.

  6. במקרה דנא אין ממש בבקשה לפטור מאגרה. העותר מעיד על עצמו בתצהירו כי הוא משתכר כ-4,000 ש"ח לחודש ועוד מצליח לחסוך ולהעביר לבני משפחתו אשר באריתריאה סך של 800 ש"ח בכל חודש. בנוסף לכך, העותר מיוצג באופן פרטי, וגם אם שכר הטרחה הוא בסכום נמוך, אין להתעלם מכך.

  7. כידוע, בעניין בקשה לפטור מאגרה יש לערוך איזון ראוי בין זכות הגישה לערכאות לבין הרציונאלים העומדים בבסיס חובת תשלום האגרה. במקרה זה גוברים הרציונאלים העומדים בבסיס חובת תשלום האגרה, לאור תוכן התצהיר של המבקש, כמצוין לעיל. לא התעלמתי מכך שהעתירה כרוכה בזכות לחירות (ראו והשוו בר"מ 1512/14 פלוני נ' שר הפנים (19/3/14)). אולם, במקרה דנא אין ממש בבקשה לפטור מאגרה ואין מקום לקבלה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ