אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' עלא אל דין

מדינת ישראל נ' עלא אל דין

תאריך פרסום : 02/04/2018 | גרסת הדפסה

בפ"ת
בית משפט השלום פתח תקווה
102-03-18
29/03/2018
בפני השופטת:
מגי כהן

- נגד -
מבקשים:
מדינת ישראל
משיבים:
עמרו עלא אל דין
החלטה
 

בפני בקשה לפסול את המשיב עד תום ההליכים המשפטיים.

כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה באוטובוס ציבורי להסעה מיוחדת מ.ר XXX, כשהמשיב בלתי מורשה לסוג רכב זה וללא פוליסת ביטוח.

המדובר באירוע מיום 18/2/18, בשעה 07:20 לערך, בכביש 431 קילומטר 19, כיוון ממזרח.

 

ב"כ המשיב התנגד לבקשה, טען כי המשיב כופר בביצוע העבירה, לא נפסל מנהלית.

מעיון בחומר שבתיק התביעה עולה כי למשיב רישיון נהיגה לרכב מסוג B, C, D3 , אולם אין לו רישיון נהיגה D1 לרכב מסוג אוטובוס ציבורי להסעה מיוחדת.

 

אומר מיד כי מחומר הראיות לא צורף תע"צ או אישור כלשהו המעיד על מצב רישיון הנהיגה של המשיב. יחד עם זאת, מרישומים של עורך ההזמנה לדין בכתב האישום עולה כי ברכב היו 12 נוסעים, לנהג לא היה אישור על רישיון D או D1, הוא נהג באוטובוס ציבורי להסעה מיוחדת אשר מצריך רישיון מסוג זה ובבדיקה שערך מול הבוחנים וגם מול משרד התחבורה התברר לו כי אין רישיון מתאים לנהיגה על רכב זה.

כמו כן, נרשם כי המשיב טען כי ביקשו לשנות את סוג הרכב אך לא היה לו אישור בתוקף.

בטופס שימוע בדבר איסור מנהלי על שימוש ברכב מסר המשיב :"התחלתי לעשות את זה להחליף לפרטי מהחברה הגענו למצב שרצינו להחליף דווקא יצא שיש עיכול ונסעתי עליו פעם שניה בסהכ".

מכל הנתונים הנ"ל עולה כי יש ראיות לכאורה לביצוע עבירה עם פוטנציאל הרשעה.

 

בנוגע למסוכנות אומר מיד כי אין מדובר בבלתי מורשה שכלל אין לו רישיון נהיגה אלא לאדם שמחזיק ברישיון נהיגה תקף לסוגי רכב B, C, D3 . כאשר העדר רישיון D1 הוא קשור לשינוי יעוד של הרכב כפי שעולה מדברי התובעת, אשר כנראה לא ניתן לבצעו עקב עיקול לרכב.

 

המשיב נוהג משנת 2005 וצבר לחובתו 24 הרשעות קודמות, כולם מסוג ברירות משפט למעט אחד של מהירות. אין לחובתו הרשעה דומה.

 

על כן, מכל הנתונים הנ"ל לא מצאתי להיעתר לבקשה לפסול את המשיב עד תום ההליכים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ