אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רביד ואח' נ' רשות האוכלוסין וההגירה - משרד הפנים

רביד ואח' נ' רשות האוכלוסין וההגירה - משרד הפנים

תאריך פרסום : 16/10/2017 | גרסת הדפסה

עמ"נ
בית משפט לעניינים מנהליים ירושלים
49356-02-17
01/10/2017
בפני השופט:
ארנון דראל

- נגד -
מערערים:
1. שרה רביד
2. אסף רביד
3. בנדומתי אפוווה בנדוגה

עו"ד תומר ורשה
עו"ד מירב בן זאב
משיבה:
רשות האוכלוסין וההגירה - משרד הפנים
עו"ד ענבל וילנר מפרקליטות מחוז ירושלים – אזרחי
פסק דין
 

מבוא ורקע עובדתי

 

  1. המערערת 1 (להלן: המערערת או המעסיקה), ילידת 1941, סובלת ממחלת אלצהיימר מזה שנים, זקוקה להשגחה מתמדת והוכרה כנכה בשיעור של 100%. המערער 2, (להלן: המערער) בנה של המעסיקה, הוא אחד מהאפוטרופוסים שלה. למעסיקה היתר להעסקת עובד סיעודי, והיא העסיקה בשנים האחרונות מספר עובדות. העובדת האחרונה חזרה למדינת מוצאה, והמעסיקה והמערער ביקשו להעסיק את המערערת 3 (להלן: העובדת).

     

  2. העובדת היא אזרחית סרי לנקה, הגיעה לישראל בשנת 2000 כעובדת בתחום הסיעוד באשרה מסוג ב/1, שתוקפה היה עד ליום 31.5.2016. במהלך התקופה עבדה אצל שלוש מעסיקות, קשישות סיעודיות תושבות אשדוד. העובדת עזבה את מקום העבודה האחרון שלה בשל טענתה להעסקה לא חוקית – טיפול בבני משפחה אחרים לצד המטופלת הנזקקת לסיעוד.

     

  3. נוכח מצוקתה של המערערת, והצורך באיתור מטפלת מתאימה לאחר הפסקת עבודתה של המטפלת הקודמת, פנו בני המשפחה אל העובדת, שהייתה בת דודתה של מטפלת קודמת במערערת והכירה אותה. העובדת החלה לעבוד אצל המערערת מבלי שניתן לכך היתר טרם תחילת העסקתה.

     

  4. ביום 17.9.2016 הגישו המערערים לוועדה המייעצת לשר הפנים לצורך הארכת רישיונות מסוג ב/1 בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים מיוחדים (להלן: הוועדה) בקשה להתיר את העסקתה של העובדת אצל המערערת. בקשת המערערים נדחתה על הסף, מאחר ולפי אשרתה משויכת העובדת לאזור גאוגרפי שונה מזה שאליו משויכת המעסיקה (הפריפריה לעומת מחוז המרכז). ערר שהגישו המערערים לבית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן בהתאמה: בית הדין ו-החוק או חוק הכניסה לישראל) נדחה (פסק דין מיום 18.1.2017, שניתן על ידי כב' הדיין א' אזר), ומכאן הערעור המנהלי שלפני.

     

  5. כפי שנפרט להלן, השאלה המתעוררת בענייננו היא שאלת תחולת המגבלה הגאוגרפית להעסקת עובדים זרים בתחום הסיעוד על מי שהוגשה בעניינם בקשה להתיר את העסקתם מטעמים הומניטריים לאחר תום פרק הזמן המקסימאלי להעסקה. טרם הדיון נבחן את פסק הדין מושא הערעור וכן טענות הצדדים, ונביא בקצרה את התשתית הנורמטיבית.

     

    הוראות חוק הכניסה לישראל, התקנות ונהלי המשיבה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ