- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"ח 37-01-17 מ. מ. קצרין נ' כללית
|
תא"ח בית משפט השלום קצרין |
37-01-17
4.3.2017 |
|
בפני השופטת: מיכל ברלינר לוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשתהנתבעת: קופת חולים כללית |
המשיבה/התובעת: מועצה מקומית קצרין |
| החלטה | |
בפני בקשת הנתבעת, קופת חולים כללית (להלן: "המבקשת") כי אורה על העברת התיק לבית המשפט המחוזי בהעדר סמכות עניינית ולחלופין כי אעכב ההליכים עד להכרעה בתובענה שהוגשה על ידה לבית המשפט המחוזי. לחלופין, עתרה המבקשת כי אורה על העברת התיק לדיון במסלול רגיל, תחת מסלול של תביעה לפינוי מושכר לפי פרק טז' 4 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות").
השתלשלות העניינים בתמצית
-
התובעת בתיק זה, המועצה המקומית קצרין (להלן: "המשיבה"), הגישה נגד המבקשת תביעה לפינוי מושכר. נטען כי המשיבה היא בעלת זכויות החכירה ולה הזכות להירשם כחוכרת לדורות במקרקעין בשטח של 3,860 מ"ר, הידועים כחלק מחלקה 79 (חלק מחלקה 3 בעבר) בגוש 201000 בקצרין, עליהם בנוי מבנה בשטח כולל של כ- 1,196 מ"ר הידוע כמרפאת קופת חולים כללית (להלן: "המקרקעין" ו- "המושכר" בהתאמה), זאת מכוח הסכם חכירה מיום 2.2.88.
-
נטען כי ביום 15.1.84, ובטרם היה במקרקעין מבנה כלשהו, נכרת הסכם בין הצדדים בגדרו התחיבה המבקשת לממן מכיסה כחצי מעלויות הבניה על שטח של 1,500 מ"ר (להלן: "ההסכם הראשון"). נטען עוד כי הסכם זה לא זכה לאישור משרד הפנים בהתאם לסעיף 190א לצו המועצות המקומיות, תשי"א- 1950 (להלן: "צו המועצות המקומיות") ומשכך הוא נעדר תוקף; כי ההתקשרות נעשתה ללא מכרז; וכי בפועל נבנה רק 1,196 מ"ר.
-
נטען כי ביום 25.4.02 פנתה המשיבה למבקשת בהצעה להאריך את ההסכם לתקופה של 25 שנים נוספות, קרי עד ליום 2027, אך על פי הנטען ההצעה לא הבשילה לכדי התקשרות מחייבת.
-
ביום 12.8.08 חתמה המשיבה על הסכם נוסף עם רשות מקרקעי ישראל בקשר למקרקעין, על פי הסכם חכירה מיום 12.8.08.
-
בשנת 2011 החליפו הצדדים תכתובות שונות ביניהם באשר להחזקת המקרקעין והמושכר על ידי המבקשת. לאחר דין ודברים חתמו הצדדים על הסכם מיום 19.11.12 על פיו הוארכה תקופת השכירות ב- 20 שנים נוספות עד לשנת 2032 או כל זמן שהמבקשת תקיים מרפאה בקצרין, לפי המוקדם (להלן: "ההסכם השני"). בהסכם השני הוצהר כי המבקשת השתתפה בעלויות מימון הקמת הנכס כקבוע בהסכם הראשון בסך של 436,000$, ומשכך גם בתקופת ההסכם השני לא תשלם דמי חכירה או דמי שכירות כלל.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
