בא"ש
בית משפט השלום חיפה לתעבורה
|
117-01-17
06/01/2017
|
בפני השופטת:
רונה פרסון
|
- נגד - |
מבקש:
מוחמד חלאילה
|
משיבה:
מדינת ישראל
|
החלטה |
1.זו היא החלטה בבקשה אשר הוגשה ע"י המבקש בה עתר לשני סעדים; האחד – לביטולה של פסילה מנהלית בת 30 יום אשר הוטלה עליו בגין עבירה של הסעת 3 נוסעים ברכב כאשר במושב שלצדו לא ישב מלווה וזאת בהיותו נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים, והשני – לביטול הודעת איסור השימוש ברכב מספר 46-019-12 (להלן: "הרכב") שניתנה ביום 31.12.16.
2.ב"כ המבקש הסכים לקיומן של ראיות לכאורה לשלב זה וביקש להתחשב בנסיבותיו האישיות והמשפחתיות של המבקש. ציין כי הלכות בית המשפט העליון קובעות כי פסילה מנהלית על ידי קצין משטרה מיועדת למטרה של הגנה על בטחון הציבור בדרכים ולא למטרות הרתעה או ענישה של הנהג. טען כי אין בעבירה שביצע המבקש כדי להצביע על מסוכנות וכי פסילה מנהלית יש בה משום חריצת דינו והרשעתו בטרם משפט אף שיש לו טענות הגנה טובות. ציין כי אמו של המבקש סובלת ממחלה קשה וכי היא זקוקה לרכב לצורך הסעות לבדיקות ולטיפולים רפואיים כמו כן ציין כי גם אבי המבקש סובל מבעיות רפואיות שונות והציג תיעוד רפואי בהתאם. טען כי מצבה הכלכלי של משפחת המבקש קשה וכי לבני משפחה נוספים יש רישיון נהיגה אך אין בבעלות המשפחה רכב אחר.
3.ב"כ המשיבה התנגדה לשתי הבקשות. טענה כי הבעלות ברכב היא של המבקש וכי למרות שהמבקש נהג חדש הוא כבר הספיק לצבור לחובתו שתי הרשעות קודמות. טענה כי יש להעדיף את שיקול ביטחון הציבור על פני נסיבותיו האישיות של המבקש.
4.לאחר שעיינתי בכל החומר שהונח בפני ונתתי דעתי לטיעוני הצדדים ומכלול הנסיבות לא מצאתי לנכון לבטל או לקצר את תקופת הפסילה המנהלית. יחד עם זאת, מצאתי לנכון לקצר במידה מסוימת את תקופת איסור השימוש על הרכב, מן הטעמים שיפורטו להלן.
5.מצאתי כי בשלב זה קיימות ראיות לכאורה לביצוע העבירה על ידי המבקש ומכל מקום אין מחלוקת בעניין זה בין הצדדים.
6.באשר למסוכנות, המבקש נוהג משנת 2015 וצבר לחובתו 2 הרשעות קודמות, בגין נהיגה במהירות מופרזת ונהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף. בהתייחס לכך שמדובר בנהג חדש לא ניתן לומר כי עברו התעבורתי של הנאשם מקל עמו בנסיבות העניין.
בנסיבות אלה, לא מצאתי טעם לביטול או קיצור תקופת הפסילה המנהלית שהוטלה על המבקש.
7.יחד עם זאת, מאחר ומדובר ברכב יחיד המשמש את כלל בני המשפחה, ובפרט את אמו של המבקש אשר חולה במחלה קשה וזקוקה לרכב לצורך הסעתה לטיפולים רפואיים, ומאחר ולבני משפחה אחרים מלבד המבקש יש רישיון נהיגה, מצאתי לנכון להורות במעט על קיצור תקופת איסור השימוש על הרכב.
8.לאור כל האמור לעיל, ומבלי להקל ראש בחומרת העבירה, אני דוחה את הבקשה לביטול או לקיצור תקופת הפסילה המנהלית, ומורה על קיצור תקופת איסור השימוש ברכב בכדי שתהיה מידתית ומאוזנת בנסיבות תיק זה.
השורה התחתונה היא שהרכב יוחזר למבקש, ע"מ שאחר יוכל להשתמש בו עד לסיום פסילתו המנהלית, ביום 22.1.17 בשעה 08:30.