מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בע"ח 996-12-15 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בע"ח 996-12-15

תאריך פרסום : 05/09/2016 | גרסת הדפסה
בע"ח
בית משפט השלום תל אביב - יפו
996-12-15
30/08/2016
בפני השופטת:
רונית פוזננסקי כץ

- נגד -
מבקשים:
1. אליהו סגלוביץ
2. סמדר טל שי רודה

עו"ד שי רודה
משיבים:
פרקליטות מחוז תל אביב פלילי
החלטה

בבקשה לקבלת חומרי חקירה

 חלק כללי

1. בפניי בקשה לקבלת חומרי חקירה לפי סעיף 74(ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב -1982.

 2.על פי לשון הבקשה עותרים המבקשים, באמצעות בא כוחם, כי בית המשפט יורה למשיבה להעביר לידיהם את החומרים הבאים:

א. הנחיות הפרקליטות לעניין העמדה לדין או אי העמדה לדין בנסיבות לפי סעיף 432 לחוק העונשין-תשל"ז (הוצאת שיק ללא כיסוי).

ב. פירוט של כלל המקרים בהם חשודים נחקרו בעבירה של משיכת שיק ללא כיסוי, מבלי שהמושכים הפיקו רווח או היו אמורים להפיק רווח ושבעניינם הוחלט שלא להעמידם לדין.

ג. פירוט הנימוקים אשר עמדו בבסיס ההחלטה שלא להעמיד לדין חשודים הנכללים בסעיף ב שלעיל.

 

3. ב"כ המבקשים הסביר בבקשתו ובמהלך הדיון, כי החומרים המבוקשים דרושים לו לצורך ביסוס טענותיו בדבר "הגנה מן הצדק" ו"אכיפה בררנית".

 

4.המשיבה מתנגדת להעברת החומרים המפורטים בסעיפים ב' ו-ג' לסעיף 2 בהחלטה זו. באשר לסעיף 2. א' שלעיל, מפנה המשיבה את ב"כ המבקשים לעיין בהנחיות פרקליט המדינה הפתוחות לעיון הציבור, באתר משרד הפנים.

 

 

טענות ב"כ המבקשים

5. כנגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של הוצאת שיק ללא כיסוי ועבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. למבקשת יוחסה עבירה של הוצאת שיק ללא כיסוי בלבד.

 

6.בקליפת אגוז אציין כי מעובדות כתב האישום עולה כי המבקש חב לחברו סך של 300,000 דולר. כאשר החבר ביקש את כספו מהמבקש, העביר לו המבקש שלושה שיקים משוכים מחשבון הבנק של בת זוגו, המבקשת. לשיטת המשיבה, המבקשים הוציאו את השיקים האמורים, על אף שידעו כי לא יהיה להם כיסוי.

 

7.ב"כ המבקשים מבקש לבסס טענת "הגנה מן הצדק" שעניינה אכיפה בררנית, באשר ההגנה סבורה כי ככלל, בנסיבות כאלה, בהן אדם מוסר לאחר שיק ללא כל אפשרות להשיג מטרה "מלבד הנחת הדעת של המתלונן לפרק זמן קצר", לא יזדרזו גורמי התביעה להגיש כתב אישום. לביסוס טענתו זו ציין ב"כ המבקשים כי עיין במאגרים המשפטיים ולא מצא מקרים דומים אשר הובאו לפתחו של בית המשפט. משכך עסקינן, לשיטת ב"כ המבקשים, בטענה המבוססת על ההיגיון הבריא והשכל הישר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ