חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 1329-08-11 ז' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

תאריך פרסום : 04/05/2016 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי
1329-08-11
27/04/2016
בפני השופטת:
מיכל עמית - אניסמן

- נגד -
המבקשת:
ר' ח'
המשיבים:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב
2. ברוך חכים (נאמן)
3. מ' ז' (חייב)

החלטה
 

 

  1. לפני בקשה לקציבת מזונות לקטין בהתאם לסעיף 128 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 ועל בסיס מזונות בסך 1,200 ₪ לחודש, בהתאם להסכם גירושין מים 21.6.09 אשר קבל תוקף של פסק דין בבית הדין הרבני.

  2. לאחר שנתתי דעתי לבקשת המבקשת, תגובת המנהל המיוחד ותגובת החייב ותוך שנתתי דעתי גם לשיקולים הצריכים לעניין, לרבות צרכי הקטין, חובותיו של החייב כלפי נושיו וצו התשלומים שהושת עליו, מצאתי לקבל את עמדת המנהל המיוחד ולפסוק לטובת הקטין מזונות בסך 700 ₪, ואפרט.

  3. על בית המשפט לפשיטת רגל "למצוא את נקודת האיזון הראויה בין האינטרסים של הזכאי למזונות, של נושי החייב ושל החייב עצמו" (ע"א 8993/04 פלונית נ' פלוני (פורסם בנבו, 20.9.2007), רע"א 7568/13 פלונית נ' פלוני (פורסם בנבו, 31.12.2013) ורע"א 7677/14 פלונית נ' פלוני (פורסם בנבו, 19.4.2015).

  4. במסגרת איזון זה, על בית המשפט ליתן דעתו למספר רב של נתונים ושיקולים לרבות היקף חובותיו של החייב, סכום המזונות שעל החייב לשלם מידי חודש, הסכום המצוי בקופת הכינוס, הכנסותיו של החייב, והוצאותיו.

  5. בשל הצורך לאזן בין כלל השיקולים הצריכים לעניין, יכול והסכום אשר ייקצב על ידי בית המשפט, יהא נמוך, לעיתים אף משמעותית, מהסכום שנפסק על ידי הערכאה אשר קבעה את המזונות.

  6. בבקשתה, מבקשת המבקשת לקצוב את תשלום מזונות הקטין על סך של 1,200 ש"ח. המבקשת מציינת בבקשה כי היא משתכרת הסך של 6,800 ₪ לחודש. המבקשת משלמת דמי שכירות בסך של 3,300 ₪ לחודש ומשלמת הוצאות עבור אחזקת הבית, אחזקת רכב, הוצאות חינוך לקטין ומחיה.

  7. המבקשת טוענת כי יש לקצוב את מזונות הקטין על הסכום שנקבע בפסק דינו של בית הדין הרבני, שהינו לשיטתה סכום מינימלי. לטענתה, החייב עובד באופן בלתי מוצהר.

  8. מנגד, טוען החייב, כי המבקשת אינה מאפשרת לו להיפגש עם הקטין וכי היא מקבלת מזונות מהביטוח הלאומי.

    באשר לטענה זו , השיבה המבקשת כי נעשו פניות לחייב ליצור קשר עם בנו, לשווא. כמו כן, צירפה המבקשת אישור מהביטוח הלאומי בדבר הפסקת תשלום מזונות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ