ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
|
50264-06-15
25/04/2016
|
בפני השופט:
ד"ר גיא שני
|
- נגד - |
התובע:
א' ל'
|
הנתבעת:
הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה |
1.לפניי בקשה מטעם התובע למינוי מומחה בתחום האורתופדיה, זאת במסגרת תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975. הנתבעת מתנגדת לבקשה.
2.לאחר שנתתי את דעתי לחומר הרפואי שהוצג ולטיעוני הצדדים, נחה דעתי כי קיימת ראשית ראיה לצורך מינוי מומחה בתחום המבוקש (לעניין טיבה של "ראשית ראיה" הנדרשת לצורך מינוי מומחה ראו למשל רע"א 5070/13 פלוני נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (18.11.2013); רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (30.5.2012); רע"א 350/11 צ'פני נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (1.5.2011)). ראוי להדגיש כי בכגון דא נוהגת גישה ליבראלית, זאת משום שהדרך היחידה להוכחת טענות בעניין שברפואה במסגרת תביעה לפי חוק הפיצויים היא מינוי מומחה מטעם בית המשפט, וממילא דחיית בקשה למינוי כזה יש בה כדי לסגור את הדרך להוכיח את קיומה של נכות עקב התאונה.
עוד יוטעם, כי שאלת הקשר הסיבתי הרפואי, בשים לב לקיומו של רקע רפואי קודם, מסורה אף לבחינתו של המומחה הרפואי.
3.לפיכך, אני מורה על מינויו של ד"ר דוד הנדל כמומחה רפואי.
4.המומחה מתבקש לבדוק את התובע ולעיין בחומר שיעבירו לידיו באי-כוח הצדדים, ולקבוע אם נותרה לתובע נכות זמנית ו/או צמיתה, לרבות את שיעור הנכות בעקבות תאונת הדרכים נשוא כתב התביעה וכתוצאה ממנה.
5.באי כוח הצדדים יעבירו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המצויים בידם הנוגעים לטיפול הרפואי שניתן לתובע ולבדיקות שנבדק לצורך אותו טיפול, למעט חוות דעת רפואיות, וזאת תוך 30 ימים מהיום.
6.בשכר טרחת המומחה תישא, בשלב זה וכמימון ביניים, הנתבעת והוא ישולם ישירות על-פי חשבונית שתומצא על-ידי המומחה.
7.המומחה מתבקש ליתן את חוות-דעתו תוך 45 ימים ממועד הבדיקה ובכפוף לתשלום שכר הטרחה. עותק מחוות-הדעת יועבר לבית המשפט ולבאי כוח הצדדים.
8.על מינוי זה יחולו הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 ותקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת