תת"ע
בית משפט השלום תל אביב - יפו לתעבורה
|
219-07-14
07/12/2015
|
בפני השופטת:
דלית ורד
|
- נגד - |
מאשימה:
מדינת ישראל
|
נאשם:
דרור אוחיון
|
החלטה |
עם סיום פרשת התביעה, טענה ההגנה כי אין להשיב לאשמה, וזאת בהסתמך על הוראת סעיף 158 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב- 1982 (להלן- חוק סדר הדין הפלילי).
בכתב אישום נטען כי ביום 3.5.14, שעה 00:14 נהג הנאשם בצומת הרחובות בית אשל –רזיאל ביפו בהיותו שיכור, בכך שבדוגמה של אויר נשוף שלו נמצא כי ריכוז האלכוהול הוא 355 מיקרוגרם בליטר אויר נשוף.
על פי הראיות שהוגשו מטעם התביעה, הנאשם אישר כי שתה בירה אחת טרם נהיגתו, מפיו נדף ריח אלכוהול חזק, הופעתו הייתה מרושלת והתנהגותו רדומה. הנאשם נזקק לתמיכה במבדק בעמידה, הסתייע בהרמת ידיים לצדדים ולא הצמיד עקב לאגודל במבדק ההליכה על קו, והשתמש ביד הלא נכונה במבדק הבאת האצבע לאף. השוטר התרשם כי הנאשם נתון תחת השפעה כבדה של אלכוהול.
יובהר כי הנאשם נשף למכשיר הנשיפה שתי נשיפות תקינות והתוצאות של שתי הנשיפות היו כמעט זהות. היינו, בנשיפה הראשונה התקבלה תוצאה של 355 מק"ג אלכוהול בליטר אויר נשוף הן במדידה באמצעות חיישן אינפרא אדום ( IR) והן באמצעות חיישן אלקטרו -כימי (ECׂ).
בנשיפה השנייה - במדידת חיישן אינפרא אדום התקבלה תוצאה של 360 מק"ג אלכוהול בליטר אויר, ובמדידת חיישן אלקטרו -כימי התקבלה תוצאה של 355 מק"ג אלכוהול.
תעודת עובד ציבור בנוגע לתקינות מכשיר הינשוף הוגשה כראיה ללא חקירה נגדית של עורך התעודה. בלוני הכיול, אשר תעודותיהן הוגשו כראיה, יוצרו על חברת Scientific and Technical Gases Ltd, ועל התעודות רשומים פרטיה ושמה של חברה זו.
בא כוח הנאשם טען כי עובדות כתב האישום לא הוכחו אף לכאורה ולפיכך יש לזכות הנאשם, וזאת בין היתר, בהתבסס על הנימוקים הבאים:
1. מי שעצר את רכבו של הנאשם וערך לו בדיקת נשיפון היה המתנדב עודד זמיר. לטענתו של בא כוח הנאשם, מתנדבי המשמר האזרחי אינם מוסמכים אלא לסייע לשוטרים בעבודתם ואינם מוסמכים לפעול באופן עצמאי, כפי שפעל המתנדב דנן. פרשנות זו עולה, לטענתו, מסעיף 49ב לפקודת המשטרה [נוסח חדש], התשל"א-1971, הקובע כדלקמן:
49ב(א)מוקם בזה ליד משטרת ישראל המשמר האזרחי (להלן – המשמר).
(ב)בכל פעולה שהמשטרה מוסמכת לעשות למען שמירת בטחון הנפש והרכוש מפני פגיעת איבה, רשאית היא להסתייע במשמר.
(ג)בנוסף לאמור בסעיף קטן (ב), תהא המשטרה רשאית להסתייע במשמר גם בפעולותיה לשמירת הבטחון, הנפש והרכוש שנקבעו בתקנות באישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת.
(ד)חבר המשמר לא יועסק בפעולות כאמור בסעיף קטן (ג) אלא אם כן קיבל הכשרה מתאימה שנקבעה בתקנות.
בא כוח הנאשם הוסיף כי אכיפת נהיגה בשכרות היא פעולה מורכבת, ומשכך מוטל היה על התביעה להוכיח כי מתנדב המשמר האזרחי שפעל במקרה דנן הוכשר לביצוע הפעולות שביצע.