חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

GMBH EUROPE TMK נ' ר.ב. וורלד מרקט ישראל (1992) בע"מ

תאריך פרסום : 27/11/2010 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
58918-08
26/11/2010
בפני השופט:
ענת דבי

- נגד -
התובע:
משה לשם
הנתבע:
1. GMBH EUROPE TMK
2. ר.ב. וורלד מרקט ישראל (1992) בע"מ

החלטה

בפניי בקשה לחיוב המשיבות בהפקדת ערובה להוצאות משפט, זאת בהתאם להוראות סע' 353א' לחוק החברות, תשנ"ט-1999 (להלן: "חוק החברות") ותקנה 519(א) לתקנות לסדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: "התקנות").

סע' 353א' לחוק החברות, תשנ"ט-1999 קובע:

ערובה להוצאות משפט(תיקון מס' 3) " הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתינתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין".

ערובה להוצאות משפט

(תיקון מס' 3)

תקנה 519(א) לתקנות קובעת:

"בית המשפט או הרשם רשאי, אם נראה לו הדבר, לצוות על תובע ליתן ערובה

לתשלום כל הוצאותיו של נתבע".

ברע"א 10376/07 ל.נ. הנדסה ממוחשבת בע"מ ואח' נ. בנק הפועלים בע"מ (פורסם בנבו) קבע כב' השופט ח. מלצר, כי נוכח היותו של סעיף 353א לחוק החברות חלק מדבר חקיקה ראשית, המהווה חוק ספציפי ומאוחר לעומת תקנה 519 לתקסד"א, שהיא בגדר חקיקת משנה ומוקדמת יותר, הרי שיש לקבוע כי סעיף 353א' לחוק החברות "גובר" על תקנה 519 לתקסד"א, ככל שהדברים אמורים בעניינה של חברה תובעת.

יובהר, כי בעוד שלשון תקנה 519 לתקנות מקנה הסמכות לחייב תובע בהפקדת ערובה להוצאות משפט לשופט וכן לרשם, הרי שסעיף 353א' לחוק החברות, אשר הינו הוראת חוק ספציפית ומאוחרת לתקנה 519(א), מקנה סמכות זו אך ורק לשופט.

בספרו, סדרי הדין האזרחי, עמוד 899 (צוטט בסע' 14 לתגובת המשיבה) כתב כב' השופט זוסמן, בהתייחס לסעיף הקודם בפקודת החברות אשר דן בחיוב חברה תובעת בערובה להוצאות משפט (סע' 232 לפקודת החברות) כי הסמכות לחייב בערובה להוצאות משפט כאשר מדובר בחברה נתונה לשופט ולא לרשם. על אחת כמה וכמה נכון הדבר כאשר מדובר בסעיף 353א' לחוק החברות, שהינו דבר חקיקה המאוחר לתקנה.

בנסיבות אלו, בהיעדר סמכות לדון בבקשה, אני מורה למזכירות להעביר הבקשה לשופט, אשר ידון בה.

ניתנה היום, י"ט כסלו תשע"א, 26 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ