אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> 27 חודשי מאסר בפועל לאחראי בדסק נגזרים באקסלנס שירותי בורסה בע"מ בגין רישום כוזב במסמכי תאגיד, גניבה בידי מורשה ועוד

27 חודשי מאסר בפועל לאחראי בדסק נגזרים באקסלנס שירותי בורסה בע"מ בגין רישום כוזב במסמכי תאגיד, גניבה בידי מורשה ועוד

תאריך פרסום : 19/05/2016 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
67492-12-15
19/05/2016
בפני השופט:
חאלד כבוב

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד אבי ארוניס מפרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה)
הנאשם:
עידו ניסנצויג
עו"ד נוית נגב
גזר דין (נאשם 1)

 

פירוט כתב האישום

  1. הנאשם 1, מר עידו ניסנצויג (להלן: "הנאשם"), הודה והורשע בביצוע עבירות נשוא כתב אישום מתוקן, שהופרד מעניינם של שלושת הנאשמים האחרים בתיק זה, ובו מנויים שלושה אישומים שונים.
  2. בין השנים 2007-2010 עבד הנאשם כמבצע הוראות בדסק נגזרים באקסלנס שירותי בורסה בע"מ (להלן: "אקסלנס"), ובמסגרת תפקידו היה אחראי על ביצוע הוראותיהם של לקוחות מוסדיים ופרטיים. כחלק מתפקידו הייתה לנאשם הרשאה לפעול בעשרות רבות של חשבונות שהתנהלו באקסלנס.
  3. י.ב., נאשם נוסף בתיק אשר בשלב זה שמו ופרטיו נאסרו בפרסום (להלן: "י.ב."), עבד בתקופה הרלוונטית לאישום כמבצע הוראות בדסק לקוחות אסטרטגיים באקסלנס. מדובר בלקוחות פרטיים שהחזיקו חשבונות לניהול עצמי בהיקפים ניכרים ובמסגרת תפקידו היה י.ב. אחראי על ביצוע של הוראות הלקוחות. הנאשם וי.ב. ישבו באותו חדר מסחר סמוך אחד לשני והיה ביניהם קשר יומיומי רציף, ואף היו ביניהם קשרי חברות קרובים. ניר שרעבי (להלן: "שרעבי"), נאשם נוסף בתיק, הוא חבר ילדות של הנאשם. גל ארליכמן (להלן: "ארליכמן"), נאשם נוסף בתיק, הוא חבר ילדות של י.ב. אוסיף ואציין שעניינו של ארליכמן הסתיים במתן גזר שניתן על ידי ביום 5.5.16.
  4. הנאשם הורשע בביצוע עבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד כמפורט באישום הראשון. ביום 31.10.2007 פתח שרעבי לבקשת הנאשם חשבון ני"ע לניהול עצמי באקסלנס, כאשר במסמכי פתיחת החשבון הצהיר שרעבי שהוא הנהנה היחיד בחשבון כאשר הנאשם חותם על המסמכים כנציג אקסלנס. ביום 12.11.2007 העביר הנאשם 28,000 ₪ מחשבונו לחשבון שרעבי, סכום אשר שימש כהשקעה ראשונית בחשבון. בהמשך העביר הנאשם סך נוסף של 18,000 ₪ לאותו חשבון.
  5. בסמוך לאחר העברת הסכום הראשון לחשבון שרעבי החל הנאשם לבצע פעילות בני"ע בחשבון שרעבי. בפועל, הנאשם היה היחיד שהפקיד כספים בחשבון שרעבי, הוא היה הגורם היחיד שהזרים הוראות לחשבון, לפי שיקול דעתו הבלעדי, ונהנה מרוב הרווחים שהצטברו בחשבון זה. עוד אציין כי כך נהג גם י.ב. בחשבונו של ארליכמן.
  6. כל ארבעת הנאשמים בפרשה הציגו מצג שווא כלפי אקסלנס לפיו שרעבי וארליכמן הם בעלי החשבון הרשום על שמם, הם הפועלים בחשבון ונהנים ממנו, כאשר בפועל העמידו שניים אלו את חשבונותיהם לשימושם של הנאשם וי.ב., ושימשו בעבורם של אלה כאנשי קש.
  7. לפי המפורט באישום השני, בתקופה הרלוונטית היה הנאשם אחראי על ביצוע הוראות בחשבונות מוסדיים ופרטיים, כאשר את ההוראות קיבל הנאשם ממנהלי ההשקעות של החשבונות המוסדיים ומהלקוחות הפרטיים עצמם. מתוקף תפקידו היה על הנאשם לבצע את ההוראות במחירים הטובים ביותר הזמינים בשוק באותה עת, כאשר לנאשם נותר שיקול דעת מסוים לגבי העיתוי המדויק של ביצוע עסקאות ולגבי המחיר והכמות המדויקים בהם תתבצענה עסקאות אלה.
  8. לפי המפורט בכתב האישום הנאשם וי.ב. סיכמו לפעול במשותף ולבצע מסחר בני"ע בחשבונות שרעבי וארליכמן מול חשבונות הלקוחות שבניהולם/שליטתם, על מנת להפיק לעצמם רווחים שהצטברו בחשבונות אלה, כאשר הנאשם וי.ב. מנצלים את העובדה שעמדות העבודה שלהם בחדר המסחר היו סמוכות כדי לתאם את הפעילות ולבצע עסקאות מתואמות. הנאשם נהג להזרים הוראות בחשבון שרעבי וארליכמן שבהם רק הוא היה מורשה לפעול, לעיתים מול הוראה נגדית שהזרים בעצמו בחשבונות הלקוחות, ולעיתים מול הוראה נגדית שהזרים י.ב. בחשבונות הלקוחות, בתיאום עם הנאשם.
  9. החל מנובמבר 2008 ועד ספטמבר 2010 (תקופת הפעילות התרמיתית) פעלו הנאשם וי.ב. לביצוע עסקאות עצמיות ומתואמות בין חשבונות שרעבי וארליכמן לבין חשבונות הלקוחות שעליהם היו מופקדים. עיקר הפעילות התבצעה במניות, אג"ח ואופציות מעו"ף במסחר בבורסה, תוך ניצול מאפייני שיטת הרצף, וזאת לביצוע מאות רבות של עסקאות עצמיות ומתואמות שנחזו להיות אמיתיות ואקראיות, בין קונה מרצון למוכר מרצון, בעוד שלמעשה הנאשם וי.ב. עמדו מאחורי עסקאות אלה. פעילות זו נועדה ליצור רווחים וודאיים לחשבונות שרעבי וארליכמן על ידי ניצול חשבונות הלקוחות ותוך פגיעה באינטרס הרכושי שלהם.
  10. כתב האישום מפרט שני מתווי פעולה שנקטו הנאשמים לצורך השלמת פעילותם התרמיתית שהזרימה לחשבונות שרעבי וארליכמן סך של כ 480,000 ₪, כספים אשר נגנבו מחשבונות הלקוחות. הנאשם וי.ב. ביצעו מאות סבבים תרמיתיים במסגרתם שלחו יד בכספי הלקוחות, מאות רבות של עסקאות עצמיות ומתואמות בין החשבונות של שרעבי וארליכמן לחשבונות הלקוחות. בכך חרגו הנאשמים מן המטרות שלשמן הופקדו הכספים בידיהם, הפרו את חובת הנאמנות שלהם ללקוחות, תוך פגיעה באינטרס הרכושי שלהם, ושלחו ידם בכספי הלקוחות מתוך כוונה לשלול אותם שלילת קבע.
  11. הנאשם וי.ב. הסתירו מהממונים עליהם עובדות אלה, ובכך עבר הנאשם עבירות של גניבה בידי מורשה לפי סעיף 393 ביחד עם סעיף 29(ב) לחוק העונשין תשל"ז-1977(להלן: "חוק העונשין") (מאות עבירות ולא פחות מ-400 עבירות), עבירה של השפעה בדרכי תרמית על שער ניירות ערך לפי סעיף 54(א)(2) לחוק ניירות ערך תשכ"ח-1968 (להלן: "חוק ניירות ערך"), יחד עם סעיף 29(ב) לחוק העונשין (מאות רבות של עבירות ולא פחות מ-700 עבירות) ובעבירה של מרמה והפרת אמונים בתאגיד לפי סעיף 425 לחוק העונשין, יחד עם סעיף 29(ב) לחוק העונשין.
  12. בנוסף, הורשע הנאשם בעבירה של הלבנת הון לפי סעיף 3(א) לחוק איסור הלבנת הון תש"ס-2000 (להלן: "חוק הלבנת הון"), יחד עם סעיף 29(ב) לחוק העונשין – עבירות רבות, נשוא האישום השלישי. לפי המפורט באישום זה נהג שרעבי להעביר מפעם לפעם את הרווחים שהצטברו בחשבונו באקסלנס לחשבונו הפרטי בבנק לאומי, לפי הוראות הנאשם, ומהחשבון בלאומי נהג שרעבי למשוך את הכספים במזומן ולהעבירם לידי הנאשם שהיה הנהנה העיקרי מהרווחים שהצטברו בחשבון. חלק מהכספים הופקדו בחשבונו הפרטי של הנאשם וחלק אחר שימש אותו לצרכים שונים, ובין השאר לתשלום שכר לימוד. זאת ועוד, הנאשם ושרעבי השתמשו בעסקה למכירת רכב שבוצעה ביניהם כחלק מהליך ההתחשבנות לגבי הכספים שמקורם בחשבון שרעבי, כל זאת כדי להסתיר ולהסוות את מקור הכספים וזהות הנהנה בהם. בסך הכל העביר שרעבי לנאשם לפחות 220,000 ₪ כאשר שרעבי נהנה מחלק קטן מהכספים שהצטברו בחשבונו בסכום של אלפי עד עשרות אלפי שקלים.

העבירות בהן הורשע הנאשם:

  1. הנאשם הורשע על פי הודאתו, כאמור, במסגרת הסכמה חלקית מול התביעה בעבירות נשוא שלושת האישומים:

א.         בגין האישום הראשון: עבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד לפי סעיפים 423 ו-29(ב) לחוק העונשין – שתי עבירות

ב.         בגין האישום השני: גניבה בידי מורשה לפי סעיף 393 ו-29(ב) לחוק העונשין – מאות עבירות ולא פחות מ-400 עבירות. השפעה בדרכי תרמית על שער ני"ע לפי סעיף 54(א)(2) לחוק ניירות ערך וסעיף 29(ב) לחוק העונשין – מאות עבירות, ולא פחות מ-700 עבירות. מרמה והפרת אמונים בתאגיד לפי סעיף 425 לחוק העונשין ו-29(ב) – עבירה אחת.

ג.          בגין האישום השלישי: עבירת הלבנת הון לפי סעיף 3(א) לחוק איסור הלבנת הון וסעיף 29(ב) לחוק העונשין – עבירות רבות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ