תיק הוצל"פ
בית המשפט העליון
|
17-03483-02-0
04/01/2015
|
בפני הרשמת:
דיאנה פסו-ואגו
|
- נגד - |
החייב:
אורי שרעבי
|
זוכה:
רשות המיסים בישראל
|
החלטה |
תיק ההוצל"פ נפתח לגביית מס רכישה לאחר שהוטל עיקול בהתאם לפקודת המיסים גביה.
במועד פתיחת התיק מונה עו"ד דוד לוי כונס נכסים על זכויות החייב במקרקעין הידועים כגוש 6319 חלקה 48 ברחוב הלימון 1 בפתח תקווה (להלן: "הנכס").
המקרקעין נמכרו לטלי כספי-שבת וזהבית שפירא.
הסכם המכר אושר על ידי רשם ההוצל"פ.
בשלב מסוים מונה, עו"ד בודה, כונס נכסים נוסף על זכויות החייב בנכס.
כונס הנכסים הנוסף דיווח שזכויות החייב בנכס הוענקו לו במתנה מאימו ועדיין רשומים על שם אימו.
לדבריו, בהתאם להסכם המכר, הרוכשים התחייבו לבצע העברת הזכויות על שמם ולשאת בעלויות (סעיף 13 להסכם המכר קובע – "העברת הזכויות במינהל מקרעי ישראל ו/או בלשכת רישום המקרקעין ו/או אצל עמידר ע"ש הקונה, תבוצע ע"י הקונה ועל חשבונו").
עוד טען, כי יש להשלים הרישום על שם החייב מאימו ולאחר מכן להעבירן על שם הרוכשים, כאשר העברה זו מותנת בהצגת אישור מס, שלפנים משורת הדין הסכימה רשות המיסים (היא גם הזוכה בעניינינו), למסור לרוכשים כפוף לחתימה על כתב ויתור.
צויין כי עיריית פתח תקווה הנפיקה אישור לטאבו.
הרוכשים בתגובתם טענו, כי התחייבותם לביצוע הרישום על שמם היתה משם החייב לשמם ולא רישום היסטורי מאם החייב לשם החייב. מה עוד, כונס הנכסים התחייב להעביר הזכויות בנכס "נקיים מכל חוב, שעבוד, עיקול, זכות המבקשת, משכנתא, משכון ..", כפי שנקבע בפסיקתא שנחתמה ביום 15.03.07 על יד רשם ההוצל"פ.
להשלמת התמונה אביא הפסיקתא במלואה –
"ניתן בזה צו לפיו נמכרות זכויות החייב מר שרעבי אורי בנכס מקרקעין הידוע כגוש 6319 חלקה 198 כפי שהם רשומים אצל עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ וכגוש 6319 חלקה 48 כפי שהם רשומים אצל מנהל מקרקעי ישראל מחוז מרכז, אשר מהווים דירת מגורים המצויה ברחוב הלימון 1 בפתח תקוה, כשהם נקיים מכל חוב, שעבוד, עיקול, זכות צד ג', משכנתא ומשכון וזאת בתמורה לסך של 420,000 $ (דולר ארה"ב) בצירוף מע"מ כדין לגב' טלי כספי שבת,, מר רן שבת, ועו"ד זהבה שפירא, בשמם ו/או בשם מי מטעמם (להלן: "הקונים").
הנני מורה לרשם המקרקעין לרשום את המקרקעין על שם הקונים בהתאם לסעיף 34 א' לחוק המכר השתכ"ח-1968 וזאת בכפוף לתשלום המיסים הנדרשים עפ"י דין".
הרוכשים טענו כי אין לרשות המיסים, הזוכה, הסמכות לחייב את הרוכשים לחתום על כתב ויתור וכונס הנכסים אינו מוסמך לעכב המצאת האישורים ולפעול "יד אחת" עם הזוכה ותוך כדי ל"החזיק את הרוכשים כבני ערובה".
הרוכשים שטחו טענותיהם גם לעניין צו מניעה לגביו טען כונס הנכסים, אך לא מצאתי צורך לפרט ולהעמיק בעניין זה והכל כפי שיבואר מטה.