תיק מס'
בית הדין הצבאי לערעורים
|
109414
18/01/2015
|
בפני השופט:
סא"ל רונן עצמון
|
- נגד - |
העוררת:
התביעה הצבאית עו"ד סרן גלעד פרץ
|
המשיב:
אבראהים חסן רשדי מוסא עו"ד ז'אן עאוודה זביידי
|
ערר |
המשיב עצור לצורך חקירה. בבית המשפט קמא ביקשו רשויות החקירה את הארכת המעצר ב- 15 ימים, אך כב' השופטת רס"ן סיגל טורג'מן אישרה את המשך המעצר ב- 8 ימים, המסתיימים ב- 22/1/15.
על כך הוגש ערר התביעה.
במסגרת הערר טענה התביעה, כי הארכת המעצר ב- 8 ימים בלבד פוגעתבמהלך החקירה, גם לפי התוכנית המקורית וגם לפי התוכנית המעודכנת, שמותאמת להתפתחויות שחלו בחקירה מאז ההחלטה בבית המשפט קמא. המדובר בהארכת המעצר הראשונה, החשדות נגד המשיב חמורים ומחייבים בירור מעמיק, ולכן יש לאפשר לחוקרים להשלים את החקירה לפי התוכנית ולפי לוח הזמנים שהוצג בפני בית המשפט ובפניי.
הסנגורית הנכבדה טענה, כי החלטת בית המשפט קמא סבירה ואין להתערב בה. המשיב הופלל על ידי אחרים וכבר מסר לחוקרים את גרסתו כתגובה להפללה זו. לכן בהחלט סביר להניח כי ניתן יהיה להשלים את החקירה תוך 8 הימים שאישר בית המשפט קמא.
לאחר עיון ראשוני בתוכנית החקירה העדכנית הפניתי מספר שאלות לתביעה, והן נענו במעמד צד אחד, כדי לא לחשוף פרטים מדרכי פעולת החוקרים.שבתי ועיינתי בתיאור החשדות נגד המשיב, בתיאור החוקרים את ההתפתחויות בחקירה, ובפעולות החקירה שעדיין נדרשות.
פעולות החקירה ולוח הזמנים לביצוען שהוצגו לבית המשפט קמא נראיםסבירים, אך לא נכתב בתוכנית החקירה כי נדרש רצף של הפעולות או רצף של המעצר כדי להשיג את מטרות החקירה. רק במענה לשאלותיי ניתן לי הסבר מדוע נדרש דווקא רצף שכזה, וכיצד קטיעת הרצף – כדי להביא את המשיב לדיון בהארכת מעצרו – עשוי לפגוע בחקירה. שוכנעתי, כי אכן נדרש רצף ימים שכזה, ויש להצטער על כך שהחוקרים לא הדגישו זאת בדרך מתאימה בפני בית המשפט קמא. ייתכן שלו עשו כן, הייתה החלטתו שונה.
אני מקבל את ערר התביעה, ומורה כי מעצרו של המשיב יימשך בשלב זה עד יום 28/1/15.
ניתנה היום, 18 בינואר 2015, כ"ז בטבת התשע"ה, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.
_________________
שופט
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת